Šport > Košarka
35 ogledov

Želja - vsak dan korak naprej

slovenija slokar košarkarska repezentanca trening Boštjan Tacol
Uroš Slokar je ob zmagi Slovenije nad Bosno in Hercegovino (70:54) zbral devet točk in osem skokov. "Prav vsi si želimo vsak dan narediti korak naprej," o pripravah na EP pravi slovenski reprezentant.

Kako bi ocenili tekmo proti reprezentanci Bosne in Hercegovine?
Še vedno ne gledamo toliko na rezultat, kot na naš način igre. Vidi se, da smo v nekaterih elementih tokrat igrali precej bolje, vprašanje pa je, če bomo ta nivo igre uspeli obdržati na naslednjih tekmah. To bomo videli že čez dva dni v Ljubljani proti Rusiji. Tokrat je bila prisotna tista osredotočenost, ki je nismo imeli v Srbiji. Treba je bilo pokazati pravo željo. Želimo si na dober način odigrati te prijateljske tekme in nato tudi vse naslednje.

Proti BiH ste blesteli v obrambi in nato hitrih napadih ... 
Ena od reči na katerih smo največ delali je bil skok v obrambi, nato pa prehod v protinapad. To je naše močno orožje, a tako se ne bo dalo vseskozi igrati, saj se zna ob takšni igri zvrstiti veliko napak. A na trenutke je takšna igra res lahko velik plus za nas. S tem bomo morali nadaljevati.

Velik plus je tudi vrnitev Jake Lakoviča.
Definitivno. Ne samo Jaka, prav vsi si želimo narediti korak naprej od prejšnjega dne. To nam zaenkrat uspeva in verjamem, da se bo kasneje vse še zelo obrestovalo.

Kako bi ocenili trenutno pripravljenost?
Zelo pozitivno. Bilo je nekaj težav s poškodbami, a nivo je za ta čas pravi. Noge so še nekoliko težke, saj se trdo trenira. Na treningu poskušaš narediti korak čez neko fizično mejo, ker se bo to poznalo kasneje. Če smo zdaj utrujeni, kasneje ne bomo več. To je ključno. Še vedno delamo na fizični pripravi, skozi tekme pa nabiramo še dodatno kondicijo. Vidi se, da se fizična pripravljenost dviguje.

Kako vam je všeč nova dvorana Podmežakla?
Na Jesenicah prej nikoli nisem bil na hokeju, se pa vidi, da so se z dvorano zelo potrudili. Menim, da bo v njej zelo dobro vzdušje. Je zelo akustična, kar je zelo pomembno, parket je v redu, ima zelo velike garderobe, kar je enkratno. Ne vidim nobenih težav glede dvorane.

V nedeljo vas čaka dvoboj z Rusijo. Kaj menite o naslednjih tekmecih?
Rusi so nevarnejši kot prejšnja leta. Imajo nove igralce in vsak se želi dokazati. Poznam njihovo mentaliteto, saj sem v Rusiji igral tudi sam. Nihče se ne bo pri njih "šparal". Vemo, da so zamenjali selektorje, da so obstajali nesporazumi, a oni bodo iz tega črpali še dodatno energijo. V nedeljo bodo zelo nevarni, tudi zaradi tega, ker so nekateri košarkarji manj znani. Menim, da bo to do zdaj največji preizkus za nas.   

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.