Šport
17 ogledov

Slovenci predčasno osvojili turnir Laško

maljković eurobasket reprezentanca slovenija latvija turnir skupine laško Saša Despot
Slovensko košarkarsko reprezentanco danes čaka še zadnja tekma na pripravljalnem turnirju Laško v Celju.

Varovanci Božidarja Maljkovića se bodo ob 20.15 pomerili z izbrano vrsto Turčije. Ne glede na razplet tekme je Slovenija že osvojila prvo mesto.

Slovenija je v dvorani Zlatorog v preteklih dveh dneh zabeležila dve prepričljivi zmagi proti Latviji in Srbiji, z uspehom proti Turčiji pa bi podaljšala niz nepremagljivosti na pripravljalnih tekmah do številke pet.

Turčija je po imenih izjemno močna reprezentanca, ki pa na turnirju Laško še ni zmagala. Izgubila je tako s Srbijo kot v soboto presenetljivo tudi z Latvijo. Trener Bogdan Tanjević ima na razpolago kar nekaj izkušenih zvezdnikov, kot so Hidayet Turkoglu, Onan Omer, Sinan Guler, Emir Preldžić ali Ender Arslan.

Slovenski košarkarji bodo s prijateljskim turnirjem v Celju sklenili drugi ciklus priprav na septembrsko evropsko prvenstvo v Sloveniji. Zdaj jih čaka selitev v Kranjsko Goro, konec naslednjega tedna pa nov turnir v Beogradu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.