Ratko Mladić in Srebrenica izzvala hudo kri

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Na tekmi srbske nogometne lige se je zgodil incident.
Oglej si celoten članek

V okviru 4. kola srbske Linglong Superlige se je beograjski Partizan v nedeljo odpravil na vedno vroče gostovanje v Novi Pazar. Tam je v predhodnih sedmih poskusih zmagal le enkrat. Tokrat je sicer odnesel poln plen (1:4), a v nenavadnih okoliščinah.

Novi Pazar je središče pokrajine Sandžak, ki leži na jugu Srbije, med Črno goro in Kosovom. Velik del tamkajšnjega prebivalstva je muslimanske veroizpovedi, na tekmah takšnih in drugačnih nacionalno-versko obarvanih provokacij ne manjka. Posebej ob gostovanju Partizana ali Crvene zvezde.

Video Messi zajokal, nato spregovoril ...

Beograjski črno-beli so v nedeljo zvečer sredi drugega polčasa povedli z 0:3. V smeri domače klopi je poletelo nekaj predmetov, kot odgovor na to pa je navijaška skupina Grobari domače občinstvo začela dražiti s skandiranjem v čast obsojenega vojnega zločinca Ratka Mladića.

V nadaljevanju se je slišal tudi napev "Nož, žica, Srebrenica," kot posmeh muslimanskim žrtvam v znanem genocidnem divjanju sredi devetdesetih.

To je razumljivo razbesnelo domače občinstvo in igralce, ki niso želeli nadaljevati srečanja, dokler Grobari ne bi zapustili tribun. Prekinitev je trajala več kot 30 minut. Tekma je bila nato vendarle odigrana do konca.

"Ne spomnim se boljšega vzdušja na začetku tekme, vsi smo bili navdušeni. Nato pa se je vse spremenilo ... Vprašal sem se, ali je bistvo vsega nogometna tekma, ali pošiljanje določenih sporočil. Kaže, da ne navijamo za klube, ampak raje vzklikamo politične parole. Ne morem verjeti, da se to dogaja v 21. stoletju. To je škandalozno. Če imaš rad svoj klub, navijaj. Če želiš delati neke druge stvari, jih počni tam, kjer je mesto za to," je po obračunu dejal trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Po štirih kolih ima Partizan maksimalen izkupiček in je na vrhu lestvice, z dvema točkama prednosti pred Crveno zvezdo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:48 10. Avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

  • 19:47 9. Avgust 2021.

    Edino pravilno, genocida v Srebrenici ni bilo, tam so bili pobiti džihadisti in mudžahidi torej vojaki svete vojne muslimanske veroizpovedi. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.