Razburkane strasti in nenavaden razlog za zamudo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Torkov večer v Buenos Airesu je minil v znamenju nogometa.
Oglej si celoten članek

Pred letom dni so mediji širom sveta podrobno poročali o dogajanju pred spopadom večnim mestnih rivalov - Boce Juniors in River Plata, v finalu južnoameriške različice lige prvakov - Cope Libertadores. Zaradi navijaških neredov je bilo povratno srečanje finala namesto v Buenos Airesu odigrano v Madridu.

Foto Obračun stoletja dokončno odločen v 122. minuti

Letos sta se slovita argentinska kluba srečala v polfinalu omenjenega tekmovanja. Na prvi tekmi na stadionu El Monumental je River pred svojimi navijači zmagal z 2:0 in si tako priigral lepo prednost pred povratnim srečanjem, ki ga je v noči na sredo po srednjeevropskem času gostil kultni objekt La Bombonera.

Že pred tokratnim Superclásicom so navijači Boce ob glasnem prepevanju na zelenico odvrgli ogromno količino papirja. Pristojni organi so morali očistiti zelenico, tako da se je obračun začel z nekajminutno zamudo.

Po koncu tekme so bili bolj zadovoljni v taboru Riverja. Dobili so namreč le en zadetek, tega je v 80. minuti v gneči pred golom zabil mladi Jan Hurtado. To ni bilo dovolj za Boco, ki je v zadnjih minutah silovito lovila še en gol, a bila neuspešna in izpadla s skupnim izidom 2:1.

River Plate bo lovoriko v finalu branil proti brazilskemu klubu. V drugem polfinalu namreč igrata Flamengo in Gremio. Na prvi tekmi je bilo 1:1, povratno bo v noči na četrtek po srednjeevropskem času v Riu gostil Flamengo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.