Šport > Nogomet
1188 ogledov

Obračun stoletja dokončno odločen v 122. minuti

River Boca Bernabeu
1/15
Epa
Na povratni tekmi finala Pokala Libertadores, odigrani na stadionu Santiago Bernabéu v Madridu, je River Plate ugnal Boco Juniors in postal južnoameriški prvak.

Nogometaši River Plata so zmagovalci pokala Libertadores. Na povratni tekmi v Madridu je River po podaljšku premagal mestnega tekmeca iz Buenos Airesa Boco Juniors (3:1) Prva tekma se je končala z 2:2 na Bocinem domačem stadionu Bombonera v argentinskem glavnem mestu.

Boca Juniors, River Plate Največje rivalstvo Šport "Slovencu je težko razložiti, za kaj gre"

Finale pokala Libertadores, ki je južnoameriška različica Lige prvakov, je bil prvič v zgodovini na drugi celini. Vzroki za takšen korak pa so vse prej kot dobri. Potem ko je deževje poskrbelo že za preložitev prve tekme, pa so bile ogromne težave z izvedbo povratne. Po navijaškem napadu na avtobus z Bocinimi nogometaši ob prihodu na Riverjev objekt Monumental, kjer bi morala biti tekma 24. novembra, so se odgovorni odločili, da bodo zaradi varnosti zaključni obračun tega elitnega južnoameriškega tekmovanja preselili v špansko prestolnico. Stadion madridskega Reala Santiago Bernabéu je tako nenadejano dobil še en dogodek svetovnega formata, v katerem so se bolje znašli igralci Riverja.

Za River je to četrti naslov po letih 1986, 1996 in 2015 (še dvakrat je bil v finalu), Boca Juniors pa ostaja pri šestih (1977, 1978, 2000, 2001, 2003, 2007). Še petkrat je igrala v finalu.

River Boca avtobus napad Video Šport Igralci Boce po napadu na avtobus porezani, Superclásico že drugič prestavljen

V prvem polčasu je bila nekoliko nevarnejša Boca, v 44. minuti je po učinkovitem protinapadu tudi dosegla vodilni zadetek, strelec je bil Darío Benedetto. V uvodu drugega polčasa so bili malce podjetnejši pri Riverju, sprožili dva nevarna strela, a preslaba za izenačenje.

V 57. minuti so pri Riverju zahtevali enajstmetrovko, a so sodniki odločili prekršek nad vratarjem Boce. V 68. minuti pa je River Plate izenačil po lepi akciji, ki jo je s približno enajstih metrov uspešno zaključil Lucas Pratto.

V podaljšku je bil uvodoma nevarnejši River, Boca pa je ostala z igralcem manj po drugem rumenem kartonu Wílmarja Barriosa. V 109. minuti pa je River tudi povedel, in sicer po izjemnem strelu Juana Quintera. Ta je sprožil s 17 metrov, žogo poslal v prečko, od nje pa se je odbila v mrežo.

Zatem so se odločili napasti tudi modro-rumeni, v 120. minuti je Leonardo Jara celo zadel vratnico, a je ostalo pri zmagi Riverja, ki je tik pred koncem zadel še v prazno mrežo prek Gonzala Martíneza.

Boca Juniors, River Plate Finale Šport Superclasico v prvo brez zmagovalca

Copa Libertadores, finale (povratna tekma):

RIVER PLATE - Boca Juniors 3:1* (1:1, 0:1)  /2:2/
Pratto 68., Quintero 109., Martínez 122.; Benedetto 44.
RK: Barrios (Boca) 92.

* - po podaljšku
ABC - končni zmagovalci
/X:Y/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice