Šport > Nogomet
364 ogledov

Igralci Boce po napadu na avtobus porezani, Superclásico že drugič prestavljen

River Boca CL 2018 Epa Navijači Riverja so zaman čakali na povratno srečanje.
Finale južnoameriške različice Lige prvakov bo po dramatičnih scenah svoj epilog dobilo v nedeljo.

Težko pričakovana povratna tekma finala pokala Libertadores med argentinskima kluboma River Plate in Boca Juniors bi morala biti odigrana v soboto ob 21. uri po srednjeevropskem času, a so jo preložili, ker so navijači ob prihodu na Riverjev stadion Monumental napadli avtobus mestnega tekmeca iz Buenos Airesa ter vanj metali kamenje. Televizijska slika je pokazala igralce Boce, ki so zapuščali razbit avtobus, zaradi solzivca, s katerim je policija želela odgnati množico, pa so kašljali. Nekaj nogometašev je bruhalo, nekaj pa je bilo porezanih od razbitega stekla.

Pabla Péreza, kapetana Boce, so odpeljali v bolnišnico zaradi steklenih drobcev v očesu, zdravniško oskrbo pa je potrebovalo še nekaj drugih članov Boce. Napad se je zgodil kljub številčni, a slabi policijski zaščiti.

Policija je nato imela veliko dela tudi ob stadionu, kjer so se z njo spopadli navijači Riverja, več so jih aretirali.

Pokal Libertadores Atmosfera Šport Neverjetne scene na velikem derbiju

Finale južnoameriške različice Lige prvakov sicer ocenjujejo kot največjo klubsko tekmo v zgodovini argentinskega nogometa. Prvi obračun na Bomboneri se je pred dvema tednoma končal z 2:2.Na stadionu Monumental ne bo navijačev Boce, od leta 2013 namreč navijači ne smejo na gostujoče tekme zaradi huliganstva.

Boca Juniors je doslej šestkrat slavila v pokalu Libertadores, River Plate pa trikrat.

Z nogometom povezano nasilje je v zadnjih 50 letih v Argentini zahtevalo več kot 300 življenj po podatkih fundacije Salvemos al Fútbol (Rešimo nogomet). Nekaj težav je bilo že na prvi tekmi, a ne zaradi navijaškega nasilja, temveč zaradi obilnega deževja, ki je za 24 ur preložilo tekmo.

Boca Juniors, River Plate Največje rivalstvo Šport "Slovencu je težko razložiti, za kaj gre"

Copa Libertadores, finale (povratna tekma):

River Plate - Boca Juniors  /2:2/

/X:Y/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.