Šport > Nogomet
235 ogledov

Superclasico v prvo brez zmagovalca

Boca Juniors, River Plate Epa
River do lepega remija pred sovražno množico.

Prva tekma finala južnoameriškega nogometnega pokala libertadores se je končala brez zmagovalca. Zagrizena tekmeca iz Buenos Aires, Boca Juniors in River Plate, sta se na Bocinem stadionu Bombonera razšla z izidom 2:2 (2:1). 

Za gostitelje je najprej v polno zadel Ramon Abila (34.), ki je prišel do strela v gostujočem šestnajstercu, nato pa je bil najhitreje pri odbiti žogo in še enkrat močno sprožil ter domači stadion spravil v ekstazo.

A navdušenje je trajalo le en napad. River je namreč hitro izenačil po izvajanju sredine. Lucas Pratto se je za las izognil prepovedanemu položaju, po podaji skozi osrčje domače obrambe pobegnil zasledovalcem in z diagonalnim strelom v malo mrežico poskrbel za izenačenje.

Boca Juniors, River Plate | Avtor: Epa Epa

Zaradi nasilja, ki bi lahko izbruhnilo, če bi imeli nogometaši Riverja na stadionu svoje privržence, so občinstvo sestavljali le navijači Boce, ti pa so ponovno skočili v zrak v zaključku prvega polčasa. Po visoki podaji v kazenski prostor je bil najvišji Darío Ismael Benedetto (45.). 

A tudi tokrat se domače vodstvo ni obdržalo. V izjemno dinamični tekmi s polno tempa je River ienačil v 60. minuti. Po podaji s prostega strela je nevarno akcijo gostov poskušal preprečiti Carlos Izquierdoz, a je pri tem okroglo usnje oplazilo njegovo glavo in končalo v domači mreži. V nadaljevanju dvoboja je bilo še nekaj lepih priložnosti, vendar se mreži nista več zatresli. 

Boca Juniors, River Plate | Avtor: Epa Epa

Tekma, ki v Argentini velja za "superclasico", saj gre za obračun dveh največjih klubov iz prestolnice, ki imata skupaj v posesti devet naslovov prvaka Južne Amerike, je bila zaradi močnega dežja in neigralne površine sicer iz sobote prestavljena na nedeljo. Boca Juniors, aktualni prvak Argentine, ki je pokal libertadores osvojila šestkrat (1977, 1978, 2000, 2001, 2003, 2007), igra enajsti finale v zgodovini, River Plate pa je šestič v finalu in se poteguje za četrti naslov (1986, 1996, 2005).

Boca Juniors, River Plate Največje rivalstvo Šport "Slovencu je težko razložiti, za kaj gre"

Prvič v 58-letni zgodovini pokala libertadores v finalu nastopata Xeneizes (Genovežani), kot sebe kličejo navijači Boca Juniors, ter Millionarios, oziroma River Plate. Povratna tekma bo 24. novembra na stadionu Monumental.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.