Šport > Nogomet
263 ogledov

Zgodovinska finalna tekma še enkrat odpadla

Boca Juniors, River Plate
Tudi v drugem poizkusu brez dvoboja.

Južnoameriška nogometna konfederacija (Conmebol) je ugodila prošnji Boce Juniors in prestavila današnjo povratno tekmo finala Cope libertadores proti River Platu. Obračun bi moral biti že v soboto, a so ga zaradi nasilja navijačev, ki so napadli avtobus Boce, prestavili na danes ob 21. uri po srednjeevropskem času. V napadu je poškodbe utrpelo več igralcev Boce.

Vodstvo Boce Juniors je vodstvo tekmovanja zaprosilo za prestavitev tekme in sankcije za navijače River Plata. Boca si je želela enake možnosti v pripravah na tekmo, Conmebol pa skuša temu ugoditi s prestavitvijo obračuna. Kdaj bo odigrana povratna tekma - prva se je pred dvema tednoma končala z 2:2 - še ni jasno.

River Boca avtobus napad Video Šport Igralci Boce po napadu na avtobus porezani, Superclásico že drugič prestavljen Boca Juniors trening Video Šport Ljubezen, ki ne pozna meja

Navijači so v soboto med potjo na Riverjev stadion Monumental napadli avtobus Boce in vanj metali kamenje ter druge predmete. Televizijska slika je pokazala nogometaše Boce, kako zapuščajo povsem razbit avtobus, zaradi solzivca, s katerim je policija želela odgnati množico, pa so imeli solzne oči in se borili s kašljem.

Nekaj nogometašev je bruhalo, nekaj pa je bilo porezanih od razbitega stekla. Pabla Pereza, kapetana Boce, so najprej odpeljali v bolnišnico zaradi steklenih drobcev v očesu, pozneje so ga pripeljali nazaj na stadion, zdravniško oskrbo pa naj bi potrebovala vsaj še dva nogometaša Boce. Napad se je zgodil kljub številčni, a vendarle ne najbolj učinkoviti policijski zaščiti.

Finale južnoameriške različice lige prvakov sicer velja za največjo klubsko tekmo v zgodovini argentinskega nogometa.

Boca Juniors, River Plate Največje rivalstvo Šport "Slovencu je težko razložiti, za kaj gre" Pokal Libertadores Atmosfera Šport Neverjetne scene na velikem derbiju
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.