Šport > Nogomet
222 ogledov

Znano, kje bo odigran zgodovinski Superclasico

Boca Juniors, River Plate
Južnoameriški finale na evropskih tleh.

Južnoameriška nogometna konfederacija (Conmebol) je v četrtek potrdila, da bo dvakrat prestavljena povratna finalna tekma cope libertadores med Boco Juniors in River Platom 9. decembra v Madridu, na stadionu Reala Santiago Bernabeu.

Prva tekma finala južnoameriške različice lige prvakov se je končala z 2:2, povratna bi morala biti v soboto, a so jo zaradi napada navijačev na avtobus nogometašev Boce Juniors sprva prestavili na nedeljo, nato pa odpovedali. Boca se je pritožila Conmebolovemu neodvisnemu disciplinskemu odboru, da zaradi incidenta izključi River, a pri tem ni bila uspešna. Odbor je River Plate kaznoval z igranjem dveh tekem pred praznim stadionom in kaznijo v višini 400.000 dolarjev.

River Boca avtobus napad Video Šport Igralci Boce po napadu na avtobus porezani, Superclásico že drugič prestavljen

Predsednik Conmebola Alejandro Dominguez je pojasnil, da je prvi mož Reala Florentino Perez ponudil stadion Santiago Bernabeu brezplačno. "Madrid je mesto z največjo argentinsko populacijo izven Argentine. Je deseto najbolj varno mesto na svetu, ima letališče z odličnimi povezavami in je mesto z nogometno tradicijo," je povedal.

Boca Juniors, River Plate Največje rivalstvo Šport "Slovencu je težko razložiti, za kaj gre"

Ob tem je pojasnil, da bodo na stadionu dobrodošli navijači obeh ekip, ne bo pa prostora za huligane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice