Razjarjeni Bagnaia takole žugal Marquezu

Foto: Epa
Foto: Epa
Svetovni prvak Francesco Bagnaia (Ducati) si je privozil najboljši startni položaj pred nedeljsko dirko v Mugellu.
Oglej si celoten članek

Svetovni motociklistični prvak Francesco Bagnaia (Ducati) je bil v razredu motoGP najhitrejši v kvalifikacijah za veliko nagrado Italije. Čeprav se je nekaj minut pred koncem kvalifikacij Italijan na stezi sporekel s španskim zvezdnikom Marcom Marquezom (Honda), je tega na koncu ugnal za nekaj manj kot desetinko sekunde.

Starejši od bratov Marquez je želel v svojih hitrih krogih slediti Italijanu, a mu je ta le jezno žugal ob tesnem sledenju in tveganimi manevri.

Foto: Print Screen Francesco Bagnaia

Vseeno je Bagnaia postavil rekord steze v Mugellu in Marqueza v zavetrju prehitel za 78 stotink sekunde. Tretji čas je postavil mlajši od bratov Marquez, Alex (Ducati), ki je zaostal desetinko in pol.

Za svetovnega prvaka je bil to 14. najboljši startni položaj v najmočnejšem razredu, na nedeljski dirki pa bo lovil 14. zmago. Še pred tem bo danes ob 15. uri na vrsti sprinterska preizkušnja, na kateri bodo razdelili polovične točke.

Bagnaia ima v skupnem seštevku 94 točk. Eno manj je zbral Marco Bezzecchi (Ducati), Južnoafričan Brad Binder (KTM) pa je doslej osvojil 81 točk.

Nedeljska klasična preizkušnja v Mugellu se bo v razredu motoGP začela ob 14. uri.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:26 11. Junij 2023.

    Marc bo ze v drugem ovinku papcal pesek…

  • 16:00 10. Junij 2023.

    Marc upam da nažgeš fegeta od makaronarja in mu daš vedeti kdo je car v MotoGP.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.