Šport > Moto športi
9837 ogledov

Razjarjeni Bagnaia takole žugal Marquezu

Francesco Bagnaia Epa
Svetovni prvak Francesco Bagnaia (Ducati) si je privozil najboljši startni položaj pred nedeljsko dirko v Mugellu.

Svetovni motociklistični prvak Francesco Bagnaia (Ducati) je bil v razredu motoGP najhitrejši v kvalifikacijah za veliko nagrado Italije. Čeprav se je nekaj minut pred koncem kvalifikacij Italijan na stezi sporekel s španskim zvezdnikom Marcom Marquezom (Honda), je tega na koncu ugnal za nekaj manj kot desetinko sekunde.

Starejši od bratov Marquez je želel v svojih hitrih krogih slediti Italijanu, a mu je ta le jezno žugal ob tesnem sledenju in tveganimi manevri.

Francesco Bagnaia | Avtor: Print Screen Print Screen

Vseeno je Bagnaia postavil rekord steze v Mugellu in Marqueza v zavetrju prehitel za 78 stotink sekunde. Tretji čas je postavil mlajši od bratov Marquez, Alex (Ducati), ki je zaostal desetinko in pol.

Za svetovnega prvaka je bil to 14. najboljši startni položaj v najmočnejšem razredu, na nedeljski dirki pa bo lovil 14. zmago. Še pred tem bo danes ob 15. uri na vrsti sprinterska preizkušnja, na kateri bodo razdelili polovične točke.

Bagnaia ima v skupnem seštevku 94 točk. Eno manj je zbral Marco Bezzecchi (Ducati), Južnoafričan Brad Binder (KTM) pa je doslej osvojil 81 točk.

Nedeljska klasična preizkušnja v Mugellu se bo v razredu motoGP začela ob 14. uri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • ico8 09:26 11.junij 2023.

    Marc bo ze v drugem ovinku papcal pesek…

  • jernej5 16:00 10.junij 2023.

    Marc upam da nažgeš fegeta od makaronarja in mu daš vedeti kdo je car v MotoGP.