Razkril razlog za upokojitev

Foto: EPA Čeprav je pravkar ušel smrti, on še vedno razmišlja o nogometu.
Foto: EPA Čeprav je pravkar ušel smrti, on še vedno razmišlja o nogometu.
"Definitivno bi lahko nadaljeval. Nek večer sem videl Cathy, kako je namesto televizije gledala v strop. Vedel sem, da se je počutila izolirano.''
Oglej si celoten članek

Z osvojitvijo naslova v PremierLeague se je leta 2013 Sir Alex Ferguson odločil po 26 letih zapustiti klop angleškega velikana Manchester Uniteda.
Foto: EPA alex ferguson Eden najtrofejnejših trenerjev vseh časov se je odločil, da je imel dovolj, v intervjuju za Telegraph pa je prvič razkril glavni razlog za svojo odločitev, da preda posle v roke kasneje kronično neuspešnega rojaka Davida Moyesa, ki v njegovih čevljih ni zdržal niti polne sezone.

Neuničljivi Ferguson se je, kot je zatrdil, želel posvetiti soprogi Cathy, potem ko je umrla njena sestra dvojčica Bridget Robertson.

"Definitivno bi lahko nadaljeval," je za Telegraph povedal Ferguson, ki je oženjen od leta 1966. "Toda nek večer sem videl Cathy, kako je namesto televizije gledala v strop. Vedel sem, da se je počutila izolirano. Saj sta bili dvojčici! Ko sem ji rekel, da se bom tokrat res upokojil, se ni pritoževala. Želela je, da to storim.

"Ko sem sprejel odločitev, se nisem spremenil v starega 'težaka'. Imam dobre izzive, predan sem Harvardu, sem direktor in ambasador v Unitedu, delam za Unicef in Uefo. Potujem in spremljam ekipo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.