Razkrili šokanten razlog za Alonsov odstop: kriv je bil ovitek sendviča!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
En majhen papirček, v katerega je bil zamotan sendvič, je uspel uničiti spektakularen povratek Fernanda Alonsa v Formulo 1.
Oglej si celoten članek

Španski voznik Formule 1 Fernando Alonso je odlično začel s svojo veliko vrnitvijo v kraljico moto športa na Veliki nagradi Bahrajna, kjer je naravnost blestel, a na koncu vseeno moral zaradi obilice smole odstopiti.

Razlog za odstop in pokvarjeno dirko? Ovitek sendviča, ki se je zagozdil v sistemu za zaviranje na njegovem drikalniku.

"Po prvem postanku v boksih smo opazili, da ima manjše težave, zaradi katerih smo morali zmanjšati zmogljivosti bolida," je začel Alonsove težave razlagati direktor moštva Alpine F1 Team, Marcin Budkowski.

Foto: Profimedia Fernando Alonso

"Med drugim postankom pa smo ugotovili, da se je ovitek sendviča zagozdil v zavirlnem sistemu Fernandovega vozila, kar je povzročilo pregrevanje ter odpoved sistema za zaviranje. Iz varnostnih razlogov smo ga zato povlekli iz dirke."

"Škoda, gre za resnično nesrečen razplet za Fernanda, še posebej če vzamemo v obzir, kako dobro je začel," je zaključil Budkowski.

A tudi ta nesrečni pripetljaj ni pokvaril dobrega vzdušja pri povratniku v Formulo 1, saj se je kljub neosvojenim točkam po dirki šalil ter sijal od optimizma pred nadaljevanjem sezone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.