Šport > Moto športi
760 ogledov

Razkrili šokanten razlog za Alonsov odstop: kriv je bil ovitek sendviča!

Fernando Alonso Profimedia
En majhen papirček, v katerega je bil zamotan sendvič, je uspel uničiti spektakularen povratek Fernanda Alonsa v Formulo 1.

Španski voznik Formule 1 Fernando Alonso je odlično začel s svojo veliko vrnitvijo v kraljico moto športa na Veliki nagradi Bahrajna, kjer je naravnost blestel, a na koncu vseeno moral zaradi obilice smole odstopiti.

Razlog za odstop in pokvarjeno dirko? Ovitek sendviča, ki se je zagozdil v sistemu za zaviranje na njegovem drikalniku.

"Po prvem postanku v boksih smo opazili, da ima manjše težave, zaradi katerih smo morali zmanjšati zmogljivosti bolida," je začel Alonsove težave razlagati direktor moštva Alpine F1 Team, Marcin Budkowski.

Fernando Alonso | Avtor: Profimedia Profimedia

"Med drugim postankom pa smo ugotovili, da se je ovitek sendviča zagozdil v zavirlnem sistemu Fernandovega vozila, kar je povzročilo pregrevanje ter odpoved sistema za zaviranje. Iz varnostnih razlogov smo ga zato povlekli iz dirke."

"Škoda, gre za resnično nesrečen razplet za Fernanda, še posebej če vzamemo v obzir, kako dobro je začel," je zaključil Budkowski.

A tudi ta nesrečni pripetljaj ni pokvaril dobrega vzdušja pri povratniku v Formulo 1, saj se je kljub neosvojenim točkam po dirki šalil ter sijal od optimizma pred nadaljevanjem sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.