Šport > Moto športi
3108 ogledov

Mladi Schumacher ekspresno izpadel, Verstappen premagal oba Mercedesa

Mick Schumacher Profimedia
Verstappnu prve kvalifikacije v sezoni, Mick Schumacher premierne kvalifikacije zaključil na 19. mestu.

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred uvodno dirko sezone za veliko nagrado Bahrajna v formuli 1.

S časom 1:28,997 je bil za 0,388 sekunde hitrejši od na koncu drugega Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes). Tretji je bil Finec Valtteri Bottas (Mercedes) z zaostankom 0,589 sekunde.

Max Verstappen | Avtor: Profimedia Profimedia

S tem je 23-letni Verstappen prišel do četrtega "pole positiona" v karieri, na uvodni dirki pa bo lovil 11. zmago, ki mu jo bosta skušala preprečiti Mercedesa za njim.

Od četrtega do desetega mesta so se na dirkališču Sahir zvrstili še Charles Leclerc (Ferrari), Pierre Gasly (Alpha Tauri), Daniel Ricciardo (McLaren), Lando Norris (McLaren), Carlos Sainz ml. (Ferrari), Fernando Alonso (Alpine) in Lance Stroll (Aston Martin).

Presenetljivo je brez uvrstitve v zadnji del kvalifikacij ostal drugi Red Bull Mehičana Sergia Pereza, ki se je uštel pri izbiri gum. Dirko bo začel z 11. mesta. Sezone prav tako ni najbolje začel štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel (Aston Martin), ki se bo s starta podal kot 18., eno mesto pred Mickom Schumacherjem, ki je bil danes boljši le od moštvenega kolega Nikite Mazepina (oba Haas).

Dirka za VN Bahrajna se bo začela v nedeljo ob 17. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.