Šport > Moto športi
152 ogledov

To bo najhitrejša ulična steza na svetu

Savdska Arabija Profimedia
Vodstvi tekmovanj za veliko nagrado Savdske Arabije v Džedi in formula 1 sta razkrili načrte za najhitrejšo ulično preizkušnjo v koledarju sezone.

Nočna preizkušnja za VN Savdske Arabije v Džedi je nova v koledarju F1, gre pa za drugo najdaljšo stezo v sezoni za VN Belgije v Spa Francorchampsu (7,003 km).

Gre za najhitrejšo od uličnih dirk v sezoni. Te bodo sicer potekale tudi v Monaku, Singapurju in Azerbajdžanu. Po prvih predvidevanjih bo povprečna hitrost okoli 250 km/h, najvišja pa okoli 330 km/h.

lewis hamilton Fatalizem Šport "Mercedes je ubil bistvo formule 1"

Dirko sicer spremljajo tudi številne kritike. Organizacija za človekove pravice Amnesty International je med drugim ostro kritizirala načrtovani dogodek. Z gostovanjem v F1 je tudi Savdska Arabija želela odvrniti pozornost od slabega stanja človekovih pravic v državi, so nedavno zapisali pri tej organizaciji.

Savdska Arabija bo gostila predzadnjo, 22. dirko sezone. Na sporedu bo 5. decembra na 6,175 km dolgi stezi s 27 ovinki.

Savdska Arabija bo prvič gostila elito dirkaškega športa. V sezoni le te je načrtovanih rekordnih 23 dirk. Začela se bo 28. marca z VN Bahrajna, končala pa 12. decembra z VN Abu Dabija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice