Šport > Moto športi
122932 ogledov

To je 25-letna srbska lepotica, ki zdravi Schumija

michael schumacher EPA

Več kot sedem let po nesreči Michaela Schumacherja, ki se je poškodoval med smučanjem po neoznačeni progi med letovanjem v francoskih Alpah, podrobnosti o zdravstvenem stanju sedemkratnega svetovnega prvaka ostajajo uganka. 

Schumacher, statistično drugi najuspešnejši dirkač vseh časov, je od leta 2013 skrit pred očmi javnosti. Po padcu v Meribelu, v katerem je utrpel hude poškodbe glave, je bil več mesecev v umetni komi.  Po dolgotrajnem bivanju v bolnišnici se je preselil v domačo oskrbo, kjer zanj neprestano skrbi skupina zdravnikov in medicinskih sester.

schumacher | Avtor: Instagram Instagram
Stroški zdravljenja so astronomski, a se za finančno stanje družine ne gre bati, saj je Michael v karieri zaslužil več kot milijardo evrov. Žena Corinna je od nesreče naredila vse, da bi moževo zasebnost obvarovala pred radovednimi mediji. Družina je s sedmo silo komunicirala zelo poredko, občasno se je oglasila le prek dolgoletne tiskovne predstavnice Sabine Kehm, ki pa z uradnimi izjavami nikoli ni razkrila nič oprijemljivega.

Nekaj več informacij je doslej javnosti posredoval predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt, ki je razkril, da sta si z nekdanjim varovancem skupaj ogledala dirko formule 1, a v isti sapi priznal, da je njuna komunikacija močno omejena. Uradno ni znano, ali je Schumacher prikovan na invalidski voziček, ali se zaveda okolice, ali komunicira z družino... 

Javnost odgovore na ta vprašanja zaman čaka že več kot sedem let in nič ne kaže, da bi se to v kratem spremenilo. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Srbski novinarji so se nadejali, da bodo konkretnejše informacije morda pridobili od Milane Tasić, 25-letne srbske zdravnice, tesne sodelavke in članice ekipe francoskega zdravnika Phillipeja Menaschéja, ki vodi Schumacherjevo terapijo z matičnimi celicami.

Tasićeva je v intervjuju za televizijski program Prva TV potrdila, da se na področju matičnih celic dogajajo pozitivni premiki v pravo smer, konkretno o Schumacherju pa ni želela govoriti. "Terapija je varna, kar je najpomembnejše, kaže pa se tudi učinkovitost zdravljenja, a za zdaj ne morem reči še nič dokončnega. Zagotovo pa smo na pravi pot," je dejala, ob omembi nemškega dirkača s strani voditelja Filipa Čukanovića pa je ostala redkobesedena. "To so informacije, o katerih ne morem prav veliko govoriti. Res ne morem. Naše delo še ni končano," je odvrnila v smehu.

Tasićeva je maturirala v Vranju in se nato šolala v Strasbourgu ter magistrirala iz regenerativne medicine v Montpellierju. Po koncu študija se je zaposlil  na priznani pariški univerzi Sorbonne.

 | Avtor: Facebook Facebook

Svetovna javnost bo lahko v kratkem prvič videla Schumacherjeve fotografije po nesreči, ki jih je za potrebe dokumentarnega filma delila njegova družina. Dokumentarec o velikanu nemškega motošporta sta pripravila Michael Wech in Hanns-Bruno Kammertons, vsebinsko pa sta se dotaknila tudi tragičnega dogodka v Franciji.

"Film bo prikazoval Michaelovo izjemno kariero in različne vidike njegove kompleksne narave. Neusmiljen in drzen dirkač formule 1, ambiciozen športnik, izurjen mehanik z edinstvenim občutkom za tehnologijo in ljubeč družinski človek," je napoved filma pospremila Schumijeva tiskovna predstavnica.

Komentarjev 5
  • jakec1575 21:23 18.februar 2021.

    nauk zgodbe. ce si mlad, lahko zacvetis samo v tujini v Z Evropi. Na balkanu moras pa najprej vegetirati v vrticku nekoga drugega. do 32 leta. ko koncas specializacijo, pa moras moliti ali pa odditi.

  • Avatar Maja Kajza
    marelica 20:40 18.februar 2021.

    Za dober denar vsi pacienti napredujejo, tudi vegetativni. Ob vsem denarju ga bodo klonirali.

  • jan631 19:53 18.februar 2021.

    Ta revica lahko samo pod pobriše pri Šumaherju.Ne razumem zakaj ste še vedno tako nori na te jugoviče,ki samo lažejo.