Šport > Moto športi
364 ogledov

Konec sage o Lewisu Hamiltonu

lewis hamilton Epa
Sedemkratni svetovni prvak je po pričakovanjih podaljšal sodelovanje z Mercedesom.

Čeprav se je vseskozi vedelo, da Lewis Hamilton nima namena menjati moštva, s katerim je v zadnjih sedmih letih osvojil šest naslovov svetovnega prvaka, smo po mesecih "negotovosti" vendarle dočakali uradno potditev, da bo Britanec tudi v prihajajoči sezoni dirkal za Mercedes.

Šestintridesetletni zvezdnik dirkaškega športa bo del Mercedesove garaže ostal vsaj do konca sezone 2021, je sporočilo moštvo na spletni strani.

S tem je končana zelo dolga saga glede podpisa nove pogodbe, ki se je vlekla vse od začetka lanske sezone. "Moštvo Mercedes-AMG Petronas lahko z veseljem sporoči, da bosta svetovni prvak in najboljši konstruktor sodelovala tudi v letu 2021," so zapisali v izjavi za javnost.

lewis hamilton | Avtor: Epa Epa
Hamiltonu se je pogodba iztekla 31. decembra 2020, odtlej pa so njegovo prihodnost obkrožale številne špekulacije. Navkljub nepreverjenim govoricam je bilo kristalno jasno, da se Britanec ne bo kar tako odpovedal možnosti za naskok na rekordni osmi naslov svetovnega prvaka.

Po dolgotrajnih pogajanjih, ki jih je še dodatno otežila pandemija koronavirusa, sta Hamilton in šef Toto Wolff uskladila še zadnje podrobnosti novega dogovora.

"Veselim se svoje devete sezone pri Mercedesu. Skupaj smo dosegli izjemne reči in veselimo se, da te uspehe še nagradimo," je ob podpisu sporočil aktualni svetovni prvak.

Član Mercedesa je od sezone 2013, a podpisuje krajše pogodbe. Zadnjo je tako sklenil za dve leti leta 2018. Britanec je v karieri zmagal na 95 velikih nagradah, s čimer je v minuli sezoni izboljšal rekord legendarnega Nemca Michaela Schumacherja (91).

Z Nemcem si deli rekord po številu naslovov svetovnega prvaka. Z McLarnom je bil prvak leta 2008, z Mercedesom pa v letih 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 in 2020.

lewis hamilton | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice