Šport > Moto športi
8670 ogledov

To je Schumacher povedal po zadnjem mestu na prvi dirki

Mick Schumacher Epa
Debi Micka Schumacherja ni bil blesteč, a je bil uspešnejši kot očetov.

Nedeljsko dirko formule 1 v Bahrajnu, uvodno v novi sezoni, je zaznamoval tudi mladi nemški dirkač Mick Schumacher. Predvsem zaradi vrnitve slavnega imena v karavano, z nastopom pa je bil sin sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja kljub skromni uvrstitvi zadovoljen devetdesetodstotno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mick Schumacher, ki letos začenja kariero v formuli 1 in je v Bahrajnu odpeljal prvo dirko za ekipo Haas, je končal na 16. oziroma zadnjem mestu. Kljub ne prav blesteči uvrstitvi je vseeno našel nekaj razlogov za zadovoljstvo.

Lewis Hamilton VN Bahrajna Šport Fantastičen začetek sezone, odločitev padla v zadnjem krogu

Ljubitelji formule 1 pa so lahko izpostavili tudi zanimivost, da je bil na prvi dirki precej uspešnejši kot nekoč njegov oče - Michael Schumacher je namreč v Belgiji leta 1991 odpeljal le nekaj sto metrov, preden je že v prvem krogu svoje prve dirke odstopil zaradi tehnične okvare dirkalnika.

"Na splošno bi rekel, da je 90 odstotkov zadovoljstva in le deset odstotkov slabe volje. Naredil sem napako, se zavrtel, ko je bil na stezi varnostni avto, a sem se tudi veliko naučil. Na srečo je bil dirkalnik še vozen in na koncu je bila izkušnja odlična," je prvi dirkaški konec tedna v formuli 1 podoživel sin slavnega Michaela Schumacherja.

Mick Schumacher | Avtor: Epa Epa

Za majhno tolažbo lahko morda šteje tudi to, da je bil boljši kot moštveni sotekmovalec, Rus Nikita Mazepin, ki se je že v prvem krogu zaletel v ogrado in povzročil prihod varnostnega avtomobila na stezo.

Aston Martin F1 Šport Koronavirus v karavani tik pred začetkom sezone

Oba pa je kot novinec v karavani krepko ugnal Japonec Yuki Tsunoda. Že v prvem nastopu je namreč z devetim mestom prišel do točk in se kot 65. dirkač v zgodovini formule 1 vpisal na seznam dobitnikov točk na debitantski dirki. Zadnji pred njim s takšnim dosežkom je bil Belgijec Stoffel Vandoorne leta 2016.

Komentarjev 2
  • bogdan76 07:57 30.marec 2021.

    Važni so rezultati in kdo te portpira brez denarja ni dirkanja predusem v F1.

  • marialorca 19:38 29.marec 2021.

    Micka VSI obremenjujejo s priimkom SCHUMACHER /vemo, kaj je SCHUMI naredil za formulo ena/ in "dovolili so mu", da krmari HAAS, s katerim je VSAJ PREVOZIL VSO DIRKO F1 v Bahrajnu. Upam, da so mu v FERRARIJU pošteno povedali, da ...prikaži več je to to: V HAASU KONČAJ VSEH 23 DIRK, uvrstitev ni pomembna, POTEM DOBIŠ SEDEŽ V NAŠEM BOLIDU. Italijansko sra*je. MICK bo moral prej najti BOLJŠI SEDEŽ.