Razočarani Hrvat spregovoril o kolajni Žana Kranjca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Če je Slovenija po veleslalomu slavila, so bili na Hrvaškem razočarani.
Oglej si celoten članek

Hrvaški ljubitelji športa so precej pričakovali od olimpijskega veleslaloma, med favorite za odličja je namreč sodil tudi Filip Zubčić. A ta je boljšo uvrstitev zapravil že v prvi vožnji, na koncu pa je z zaostankom 2,74 sekunde za zmagovalcem Marcom Odermattom osvojil deseto mesto. Gre sicer za tretjo najbolšo hrvaško uvrstitev na olimpijskih veleslalomih, Ivica Kostelić je bil sedmi v Vancouvru 2010 in deveti v Salt Lake Cityju 2002.

"Zgornji del proge mi ni odgovarjal, na tej strmini nisem uspel najti pravega ritma. Srednji in spodnji del sem odsmučal solidno. A vsi smo prvič nastopali na tej progi, sam sem zaostal 2,70 sekunde. To je sigurno moj najslabši nastop v zadnjih treh letih," so besede Zubčića zapisali pri 24sata.hr.

"Včasih te lahko motivira tudi klofuta, jaz sem jo dobil danes. Že dolgo časa nisem zaostal s takšno razliko. To je tako, kot bi me v borilnem športu nekdo knockoutiral po treh sekundah boja," razočaranja ni skrival najboljši hrvaški smučar.

Foto: Epa Filip Zubčić

Ta je bil sicer vesel uspeha Žana Kranjca, ki je z odlično drugo vožnjo z osmega mesta napredoval do srebrne kolajne. "Če si je kdo zaslužil zmagovalni oder, je to zagotovo Kranjec. Ne bi rekel, da je to presenečenje, že nekaj let sodi med najboljše. Imel je dober dan, tudi njemu so se v preteklosti dogajale nekatere grde reči, ki so ga potisnile v 'rikverc'. Imel je najboljši čas druge vožnje in zaslužil si je to medaljo," je sklenil Zubčić.

Odzivi Kranjcu je med prvimi čestital Hadalin: To je tisti 'lauf' Kranjec Kranjec: Ko je prišel v cilj, ni verjel svojim očem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:38 16. Februar 2022.

    Podatki so takšni, da bi bilo lahko brez vsakega tveganja vsaj že mesec dni vse odprto.... Vendar bo naša stroka …

  • 12:34 14. Februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.