Razočarani Kek: Odhod Benka je nelogičen

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Nogometaši Rijeke so se z nedeljsko domačo zmago proti Osijeku utrdili na tretjem mestu lestvice hrvaškega prvenstva. Edini zadetek je z bele točke dosegel napadalec Leon Benko, ki se seli v kitajski Dalin, kar je razjezilo trenerja Matjaža Keka.
Oglej si celoten članek

"Meni je povsem jasno, da prihaja do prodaje in nakupa nogometašev, vendar se je treba o takšnih stvareh najprej dogovoriti. Takšnega napadalca, kot je Benko, je težko zadržati v klubu, saj bo na Kitajskem zaslužil bistveno več, vendar se to ne sklada z visokimi klubskimi ambicijami," se je v ponedeljek dopoldne jezil Matjaž Kek, ki je nepričakovano ostal brez najboljšega strelca kluba Leona Benka. Ta se je zaradi odličnih iger v jesenskem delu prvenstva znašel tudi med kandidati za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji v dresu hrvaške reprezentance.

"Nočem se vmešavati v klubsko politiko"

"Težko bomo našli igralca, ki bo dosegel Leonovih 25 zadetkov v sezoni. Vsi govorijo, da gre za igralca s težkim karakterjem, vendar je na zelenici naredil vse, kar je bilo treba. Nočem se vmešavati v klubsko politiko, vendar njegov odhod ni bil v skladu z mojim razmišljanjem. Kako naj bom zadovoljen, ko pa sem čez noč ostal brez najboljšega strelca?" je dodal Kek, ki ga jutri na domači Kantridi čaka derbi z vodilnim Dinamom, na katerem bo v vlogi edinega napadalca zaigral mladi up Andrej Kramarić, štajerski strateg pa ima na voljo le še 19-letnega Nigerijca Ajayija, medtem ko je izkušeni Ivan Krstanović suspendiran.

Športni direktor verjame v Keka

Na trenerjeve besede se je v pogovoru za reški Novi list odzval tudi športni direktor kluba Srečko Juričić, ki razume Kekovo razburjenje: "Trener zagotovo ni zadovoljen, saj je Benko odličen napadalec, vendar imamo v moštvu še nekaj dobrih strelcev. Verjamem, da bo Kek sestavil dobro ekipo, tudi brez Benka. Nikakor nismo mogli konkurirati Kitajcem, zato smo skupaj z igralcem dosegli dogovor o prodaji. Za Benka je to najverjetneje zadnja priložnost za dober zaslužek."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:44 25. Februar 2014.

    Briga tiste, ki se zanimajo za nogomet, ti si lahko pa Flisarja dol snameš.

  • 11:30 25. Februar 2014.

    in kaj nas to briga????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.