Šport > Nogomet
28 ogledov

Razočarani Kek: Odhod Benka je nelogičen

Matjaž Kek Rijeka Simon Maljevac
Nogometaši Rijeke so se z nedeljsko domačo zmago proti Osijeku utrdili na tretjem mestu lestvice hrvaškega prvenstva. Edini zadetek je z bele točke dosegel napadalec Leon Benko, ki se seli v kitajski Dalin, kar je razjezilo trenerja Matjaža Keka.

"Meni je povsem jasno, da prihaja do prodaje in nakupa nogometašev, vendar se je treba o takšnih stvareh najprej dogovoriti. Takšnega napadalca, kot je Benko, je težko zadržati v klubu, saj bo na Kitajskem zaslužil bistveno več, vendar se to ne sklada z visokimi klubskimi ambicijami," se je v ponedeljek dopoldne jezil Matjaž Kek, ki je nepričakovano ostal brez najboljšega strelca kluba Leona Benka. Ta se je zaradi odličnih iger v jesenskem delu prvenstva znašel tudi med kandidati za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji v dresu hrvaške reprezentance.

"Nočem se vmešavati v klubsko politiko"

"Težko bomo našli igralca, ki bo dosegel Leonovih 25 zadetkov v sezoni. Vsi govorijo, da gre za igralca s težkim karakterjem, vendar je na zelenici naredil vse, kar je bilo treba. Nočem se vmešavati v klubsko politiko, vendar njegov odhod ni bil v skladu z mojim razmišljanjem. Kako naj bom zadovoljen, ko pa sem čez noč ostal brez najboljšega strelca?" je dodal Kek, ki ga jutri na domači Kantridi čaka derbi z vodilnim Dinamom, na katerem bo v vlogi edinega napadalca zaigral mladi up Andrej Kramarić, štajerski strateg pa ima na voljo le še 19-letnega Nigerijca Ajayija, medtem ko je izkušeni Ivan Krstanović suspendiran.

Športni direktor verjame v Keka

Na trenerjeve besede se je v pogovoru za reški Novi list odzval tudi športni direktor kluba Srečko Juričić, ki razume Kekovo razburjenje: "Trener zagotovo ni zadovoljen, saj je Benko odličen napadalec, vendar imamo v moštvu še nekaj dobrih strelcev. Verjamem, da bo Kek sestavil dobro ekipo, tudi brez Benka. Nikakor nismo mogli konkurirati Kitajcem, zato smo skupaj z igralcem dosegli dogovor o prodaji. Za Benka je to najverjetneje zadnja priložnost za dober zaslužek."

Komentarjev 2
  • astibo8020 13:44 25.februar 2014.

    Briga tiste, ki se zanimajo za nogomet, ti si lahko pa Flisarja dol snameš.

  • Avatar mike1968
    mike1968 11:30 25.februar 2014.

    in kaj nas to briga????