Šport > Nogomet
17 ogledov

Kek: Nismo se osramotili

Kek Rijeka Reka Vitoria Guimaraes Evropska liga Simon Maljevac
Nogometaše Rijeke so s četrtkovim remijem proti Vitórii Guimarães (0:0) ostali brez možnosti za napredovanje v naslednji krog Evropske lige. Trener reškega moštva Matjaž Kek je po koncu dvoboja žaloval za zapravljenimi priložnostmi.

"V zadnjih 15 minutah bi se morali bolj odpreti. Mogoče nam je manjkalo malce poguma za zmago proti Portugalcem. Glede na prikazano si bi morda zaslužili celo zmag. Vse skupaj je ena dobra izkušnja, saj smo izvedeli na kakšen način moramo igrati in se obnašati v evropskih tekmah," je na tiskovni konferenci po koncu srečanja pojasnil Matjaž Kek, ki ga v zadnjem krogu Evropske lige čaka gostovanje pri Betisu iz Seville.

Želeli so si zmage

Trenutno sedmouvrščeno moštvo portugalskega prvenstva je večji del srečanja na legendarni Kantridi prevladovalo, kljub temu pa so si domačini priigrali nekaj lepih priložnosti.

"Čakali smo na njihovo napako in jo tudi dočakali, vendar nismo dosegli zadetka. Kljub temu lahko svojim igralcem samo čestitam, saj so tudi na tretji domači tekmi v skupinskem delu ostali neporaženi. Vsekakor pa smo si želeli zmage na tej tekmi, " je dodal Kek, ki je še posebej žaloval za zapravljeno priložnostjo Leona Benka. Slednji se je v končnici srečanja znašel sam pred vratarjem Douglasom, vendar ni uspel zatresti portugalske mreže.

"Prvenstvo najbolj pomembno"

V naslednji tednih čakajo Rečane pomembne tekme v domačem prvenstvu, kjer Rijeka trenutno drži tretje mesto, zato je nekdanji slovenski selektor takoj po koncu srečanja opozoril:

"Čim prej se moramo osredotočiti na prvenstvo. Evropske tekme so bile za naš klub velik privilegij, vendar je prvenstvo najbolj pomembno. V Evropi se nismo osramotili, saj smo pokazali, da se na Hrvaškem igra dober nogomet."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.