Šport > Nogomet
23 ogledov

Kek: "Islandce je potrebno napasti"

sport 03.10.13 trener Rijeke Matjaz Kek na tekmi Evropske lige proti Real Betisu Goran Stanzl/PIXSELL
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je spregovoril o obračunu dodatnih kvalifikacij za SP 2014 med Hrvaško in Islandijo.

"Slovenija je v gosteh razbila Islandijo in jo premagala s 4:2, na tekmi v Ljubljani pa je bila povsem druga zgodba in Islandija je zasluženo slavila. Hrvaška je kvalitetnejša, vendar morate tekmeca spoštovati," navijačem hrvaške reprezentance sporoča Matjaž Kek.

Slovenec na klopi hrvaškega prvoligaša s Kantride, ki ga športni dnevnik Sportske novosti označuje za trenutno najboljšega trenerja v prvi hrvaški ligi, je pokomentiral možnosti "kockastih" na današnjem prvem kvalifikacijskem obračunu za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Braziliji. Naši južni sosedje gostujejo v mrzlem Reykjaviku (20.00), kjer jim po Kekovih besedah ne bo lahko: "Na Hrvaškem so bili z izidom žreba vsi zelo zadovoljni, vendar Islandije ne gre podcenjevati. Hrvaška je kvalitetnejša reprezentanca in neuvrstitev na svetovno prvenstvo bi bila supersenzacija, vendar je potrebno spoštovati kakovost in karakter Islandcev."

V napadu Mandžukić in Benko

Nekaj nasvetov je Kek podelil tudi novemu hrvaškemu selektorju Niku Kovaču: "Naj zadrži energijo, ki ga je krasila v igralski karieri. Pomembno je, da bo svoje fante dobro psihološko pripravil, iz njega pa žari prava zmagovalna mentaliteta. Nogometaši si želijo jasnih navodil in jih ne zanima govorjenje v prazno."

V kadru hrvaške reprezentance sta mesto našla tudi dva člana Rijeke, Mate Maleš in Leon Benko, Kek pa meni, da bi si vsaj eden izmed njiju lahko zagotovil mesto v udarni postavi: "Niko ima veliko izbiro vrhunskih nogometašev. V moštvu je veliko delavcev, pa tudi mislecev in realizatorjev. Potrebno je vzpostaviti pravo ravnotežje. Odličen primer je Mario Mandžukić, ki je odličen primer, kako mora napadalec opravljati obrambne naloge. Poleg njega bi v napad postavil Benka in ta dvojica bi zagotovo povzročala veliko težav islandski obrambi."

Nekdanji slovenski selektor je še dodal, da bo v dvoboju Portugalske in Švedske navijal za Cristiana Ronalda in soigralce, v dvoboju Francije in Ukrajine daje več možnosti galskim petelinom, Romunija pa naj bi ugnala dolgočasne Grke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.