Šport > Nogomet
27 ogledov

Islandija čaka na Hrvate: dež, sneg in veter 50 km/h

Reykjavík stadion Islandija Laugardalsvöllur sneg zima kvalifikacije SP 2014 Reševalni pas/Twitter
Hrvati so se morda malce prehitro veselili žreba dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu, ki jim je namenil Islandijo. Na otoku teden pred prvo tekmo vladajo zimske razmere.

Stadion Laugardalsvöllur Reykjavíku je na fotografiji, ki se je razširila po hrvaških medijih, pod debelo snežno odejo. Domača reprezentanca Islandije se bo na največji tekmi v zgodovini njihovega nogometa čez teden dni pomerila s Hrvaško, na kocki pa bo uvrstitev na premierni mundial.

Če so "kockasti" še pred tedni slavili ugoden žreb, ki ji je namenil najnižje rangirano reprezentanco v dodatnih kvalifikacijah, se ob približevanju debija selektorja Nika Kovača pojavljajo prvi dvomi, predvsem meteorološke narave.

Med tekmo veter 50 km/h, dež, sneg ...

"Ognjene na Islandiji prihodnji petek na playoff tekmi za odhod na SP v Brazilijo čakajo zelo težki pogoji," na spletni strani piše športni dnenvik Sportske novosti. "Glavni tajnik islandske zveze Thorir Hakonarson je rekel, da lahko v tem času zapade do enega metra snega. 'Ja seveda, da bodo zimske razmere, kaj pa ste novembra pričakovali na Islandiji?!' je komentiral simpatični človek."

Fotografijo državnega stadiona je na svojem Facebook profilu objavil nogometaš Grindavika Jurica Grizelj. Meteorologi za 15. november napovedujejo temperature okrog minus sedmih stopinj Celzija, močen veter (50 km/h), dež in sneg, še dodajajo hrvaški kolegi.

Reprezentanca Slovenije je v bolj prijaznih junijskih razmerah na kvalifikacijski tekmi letos v Reykjavíku slavila (2:4), Hrvati pa bi za takšen rezultat na "prvem polčasu" dodatnih kvalifikacij prodali vse kocke na svojih dresih ...

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.