Razpad Oblakovega moštva

Foto: Epa Jan Oblak
Antoine Griezmann je zadnji v vrsti nogometašev, ki so zapustili Atlético Madrid.
Oglej si celoten članek

Madridski nogometni klub, s katerim je slovenski vratar Jan Oblak podaljšal pogodbo do leta 2023, je zapustil najboljši strelec zadnjih let Antoine Griezmann in tako še nekoliko otežil delo trenerja Diega Simeoneja pri sestavi moštva za sezono 2019/2020.
 
Argentinski strateg bo moral največ pozornosti posvetiti preoblikovanju obrambne vrste, kjer je izgubil štiri ključne nogometaše zadnjih nekaj sezon. 

Slovo Prvi zvezdnik Atlética šokiral: "Vedno boste v mojem srcu."

Francoski branilec Lucas Hernandez se bo za 80 milijonov evrov preselil k Bayern Münchnu. Po devetih letih moštvo zapušča tudi osrednji branilec Diego Godin (2010-2019), po njegovih stopinjah pa je šel tudi dolgoletni desni bočni branil Juanfran (2011-2019). 

Na izhodnih vratih je še levi bočni branilec Filipe Luis, član Atlética od leta 2015, čeprav njegov odhod še ni uradno potrjen.

Željo po selitvi je vodstvu kluba izrazil španski vezist Rodri, v napadu so ostali brez Griezmanna, negotova pa je tudi prihodnost hrvaškega napadalca Nikole Kalinića. Na tržnici naj bi se znašel še Santiago Arias, v zraku pa visi tudi usoda Saula Nigueza in Diega Coste, ki čakata na ponudbe potencialnih snubcev.

V klubskih pisarnah Atlética bo poleti zagotovo zelo pestro.

Zanimivo bo videti, kako se ob ob kadrovskih spremembah znašel slovenski vratar, ki je bil v preteklosti občasno tarča očitkov, da uspehe med vratnicama v veliki meri dolguje neprebojni obrambi svojega moštva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.