Razvpita afera posegla tudi v šport

Foto: EPA
Foto: EPA
Najbolj dominantna znamka zadnjih let v svetovnem reliju se poslavlja od tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Nemški proizvajalec vozil Volkswagen, ki si je 30. oktobra v Walesu že pred zadnjo dirko sezone privozil letošnji naslov svetovnega konstruktorskega prvaka v reliju, v naslednji sezoni ne bo več sodeloval v tem tekmovanju, je poročal britanski magazin Autosport.

Na sedežu firme v Wolfsburgu so se odločili, da bodo sodelovali le še na zaključni dirki sezone SP v Avstraliji. Tako je v negotovosti tudi nadaljnja usoda štirikratnega svetovnega prvaka Francoza Sebastiena Ogierja.

Audi manjša športni program

Vodstvo Volkswagna odločitve še ni komentiralo, ugiba pa se, da je povezana s škandalom glede goljufanja pri merjenju emisij izpušnih plinov in s tem povezanimi tožbami in plačili astronomskih odškodnin.

Sestrska firma Audi je neodvisno že prejšnji teden sporočila, da se umika iz SP vzdržljivostnih vozil in s tem tudi iz 24 ur Le Mansa, ker se želi osredotočiti na formulo E.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.