Šport
27 ogledov

Razvpita afera posegla tudi v šport

Sebastien Ogier Volkswagen WRC EPA
Najbolj dominantna znamka zadnjih let v svetovnem reliju se poslavlja od tekmovanja.

Nemški proizvajalec vozil Volkswagen, ki si je 30. oktobra v Walesu že pred zadnjo dirko sezone privozil letošnji naslov svetovnega konstruktorskega prvaka v reliju, v naslednji sezoni ne bo več sodeloval v tem tekmovanju, je poročal britanski magazin Autosport.

Na sedežu firme v Wolfsburgu so se odločili, da bodo sodelovali le še na zaključni dirki sezone SP v Avstraliji. Tako je v negotovosti tudi nadaljnja usoda štirikratnega svetovnega prvaka Francoza Sebastiena Ogierja.

Audi manjša športni program

Vodstvo Volkswagna odločitve še ni komentiralo, ugiba pa se, da je povezana s škandalom glede goljufanja pri merjenju emisij izpušnih plinov in s tem povezanimi tožbami in plačili astronomskih odškodnin.

Sestrska firma Audi je neodvisno že prejšnji teden sporočila, da se umika iz SP vzdržljivostnih vozil in s tem tudi iz 24 ur Le Mansa, ker se želi osredotočiti na formulo E.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.