Real Madrid se je obrisal pod nosom

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Špansko vrhovno sodišče je po skoraj štirih letih zavrnilo odškodninsko tožbo Real Madrida proti katalonski televizijski postaji TV3.
Oglej si celoten članek

Zgodba sega v leto 2013, ko je katalonski televizijski program TV3 objavil kontroverzni videoposnetek z nogometaši Real Madrida v glavnih vlogah.

V videu so se prepletali posnetki nogometašev kraljevega kluba in - kot se zdi na prvi pogled - televizijske mreže National Geographic.

Katalonci so hudomušno vlekli vzporednice med galaktiki in hijenami, branilca Pepeja pa upodobili z masko dr. Hanibala Lecterja, glavnega antagonista ameriških filmov Ko jagenjčki obmolknejo, Hannibal in Rdeči zmaj.

Real je proti omenjenemu mediju vložil tožbo in zahteval šest milijonov evrov odškodne, sodni mlini na Pirenejskem polotoku pa so po skoraj štirih letih primleli do končne odločitve.

V razsodbi so zapisali, da video ni presegel mej dobrega okusa, ki jih predvidevajo tovrstni športni programi. Po mnenju sodnika je posnetek na kritičen, sarkastičen in humoren način prikazal rivalstvo med obema kluboma in pri tem opozoril za izrazito grobo igro Realovih nogometašev.

Kljub provokativni naravi končnega izdekla, je sodišče presodilo, da je bilo vse v skladu z zakonodajo.

Katalonska televizija je takoj po objavi posnetka, ki je izzval jezne reakcije s strani kluba in Realovih navijačev, ponudila opravičilo. Primer je sprva obravnavalo nižje sodišče, ki je izpostavilo tri sporne prizore in televiziji naložilo plačilo 20.000 evrov.

Višje sodišče je razsodbo zavrnilo, vrhovno pa le še potrdilo, da TV3 ne bo plačal nobene odškodnine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.