Real pred tekmo sezone ostal brez ključnega moža

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kroosu bo koronavirus preprečil nastop na odločilni tekmi Reala.
Oglej si celoten članek

Nemški reprezentant Toni Kroos zaradi okužbe z novim koronavirusom ne bo mogel igrati na odločilni tekmi Reala iz Madrida v boju za naslov španskega nogometnega prvaka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Real je drugi v la ligi, dve točki zaostaja za Atleticom Jana Oblaka, zadnjo tekmo bo kraljevi klub igral proti Villarrealu v soboto. Kroos je bil zaradi stika z okuženo osebo najprej v osamitvi, testiranje pa je potrdilo, da se je okužil.

Kraljevski klub v zadnjem odločilnem kolu proti Rumeni podmornici nujno potrebuje zmago, obenem pa mora računati na spodrsljaj Atletico Madrida, ki v primeru Realovega slavja v zadnjem kolu nujno potrebuje zmago nad Valladolidom, če se želi okititi z državnim naslovom.

V primeru, da bi obe ekipi končali prvenstvo z istim izkupičkom točk, bi naslov pristal v rokah Reala, ki ima po domači zmagi 2:0 in gostujočem remiju 1:1 bolj uspešno razmerje medsebojnih tekem.

Real sicer v zadnjem kolu igra proti sedmi ekipi letošnje La Lige, Atletico pa komaj proti 19., a bi se Atleticov nasprotnik lahko izkazal za bolj zahrbtnega, saj se še krčevito bori za obstanek v ligi, medtem ko bi pri Villarrealu morda celo lahko počivali svoje največje adute, saj jih prihodnjo sredo čaka finale Evropske lige proti Manchester Unitedu.

V vsakem primeru pa bo zadnje kolo letošnje Primere prava nogometna poslastica...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:30 18. Maj 2021.

    Letos jih Benzema rešuje, ko gre na tesno. Krosa ne bodo preveč pogrešali.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.