Real v Barceloni že ob 18. uri

Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi prvenstveni obračun med velikanoma španskega nogometa v tej sezoni bo na sporedu ob zelo zgodnji uri za razmere na Pirenejskem polotoku.
Oglej si celoten članek

Združenje profesionalnih nogometnih moštev v Španiji (LFP) je objavilo točen razpored desetega kola španske Primere División, v katerem se bosta pomerila tudi večna rivala Barcelona in Real Madrid. Srečanje na stadionu Camp Nou v katalonski prestolnici bo na sporedu v soboto, 26. oktobra, ob 18. uri. To je LFP uradno potrdil v ponedeljek pozno popoldne.

To bo prvi El Clásico za oba trenerja, Gerarda Martina na domači in Carla Ancelottija na gostujoči strani. Tudi za nekatere zveneče okrepitve v obeh taborih bo to prvi spopad španskih velikanov, Neymar, Gareth Bale, Isco in ostali namreč še niso okusili veličine tega večnega dvoboja. 

Realu dan manj za pripravo

Real z Barcelono v prvenstvu ni izgubil že od decembra 2011, na Camp Nouu je v zadnjih dveh ligaških nastopih zabeležil remi (2:2) in zmago (1:2). Tudi v španskem pokalu je bil Madrid uspešnejši, februarja letos je sredi Katalonije suvereno zmagal (1:3).

Tudi tokrat bo imela Blaugrana na voljo dan počitka več, saj se bodo varovanci Martina na predhodni torek (22. oktober) v Ligi prvakov na San Siru pomerili z AC Milanom, Real pa bo v sredo (23. oktober) gostil torinski Juventus.

Messi išče devetnajstega

Zvezdnik Barcelone Lionel Messi bo tako konec tega meseca imel priložnost, da preseže rekord Alfreda di Stéfana, s katerim si zaenkrat z 18 goli deli naziv najboljšega strelca v zgodovini obračunov dveh največjih klubov z ozemlja Španije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.