Šport > Nogomet
26 ogledov

Real v Barceloni že ob 18. uri

Messi Barcelona Real Madrid El Clasico Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Prvi prvenstveni obračun med velikanoma španskega nogometa v tej sezoni bo na sporedu ob zelo zgodnji uri za razmere na Pirenejskem polotoku.

Združenje profesionalnih nogometnih moštev v Španiji (LFP) je objavilo točen razpored desetega kola španske Primere División, v katerem se bosta pomerila tudi večna rivala Barcelona in Real Madrid. Srečanje na stadionu Camp Nou v katalonski prestolnici bo na sporedu v soboto, 26. oktobra, ob 18. uri. To je LFP uradno potrdil v ponedeljek pozno popoldne.

To bo prvi El Clásico za oba trenerja, Gerarda Martina na domači in Carla Ancelottija na gostujoči strani. Tudi za nekatere zveneče okrepitve v obeh taborih bo to prvi spopad španskih velikanov, Neymar, Gareth Bale, Isco in ostali namreč še niso okusili veličine tega večnega dvoboja. 

Realu dan manj za pripravo

Real z Barcelono v prvenstvu ni izgubil že od decembra 2011, na Camp Nouu je v zadnjih dveh ligaških nastopih zabeležil remi (2:2) in zmago (1:2). Tudi v španskem pokalu je bil Madrid uspešnejši, februarja letos je sredi Katalonije suvereno zmagal (1:3).

Tudi tokrat bo imela Blaugrana na voljo dan počitka več, saj se bodo varovanci Martina na predhodni torek (22. oktober) v Ligi prvakov na San Siru pomerili z AC Milanom, Real pa bo v sredo (23. oktober) gostil torinski Juventus.

Messi išče devetnajstega

Zvezdnik Barcelone Lionel Messi bo tako konec tega meseca imel priložnost, da preseže rekord Alfreda di Stéfana, s katerim si zaenkrat z 18 goli deli naziv najboljšega strelca v zgodovini obračunov dveh največjih klubov z ozemlja Španije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.