Red Bull čaka kazen, kršil je to pravilo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Iz Fie so razkrili, da je Red Bull leta 2021 presegel dovoljeno proračunsko zgornjo mejo.
Oglej si celoten članek

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je sporočila, da so pri ekipi formule ena, Red Bull, leta 2021 presegli dovoljeno proračunsko zgornjo mejo. Pravila so kršili tudi pri ekipi Aston Martin. Kot je poročala nemška tiskovna agencija dpa, Fia še ni določila kazni ekipama.

Proračunske omejitve so sicer vpeljali v F1, da bi pocenili šport in ustvarili bolj enake pogoje za vse ekipe. Pri krovni avtomobilistični organizaciji so poudarili, da se ekipe za prekrške lahko kaznuje denarno ali z odvzemom prvenstvenih točk na lestvici konstruktorjev. Točke pa odvzamejo le, če je zgornja meja stroškov znatno presežena.

To bi veljalo, če bi katera od ekip za več kot pet odstotkov presegla mejo, ki je postavljena pri znesku 148,6 milijona dolarjev (152,6 milijona evrov) za prejšnje leto. Pri Red Bullu naj bi šlo za "malenkostno prekoračitev" limita, pri Aston Martinu pa za "kršitev postopkovnih finančnih predpisov", je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Nikomur nič jasno Bizarni prizori iz Suzuke: "Česa tako čudnega pa še ne" Formula 1 Dirkači v šoku: "Kaj ta traktor dela na stezi!?"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.