Šport > Moto športi
3351 ogledov

Red Bull čaka kazen, kršil je to pravilo

Red Bull F1 Profimedia
Iz Fie so razkrili, da je Red Bull leta 2021 presegel dovoljeno proračunsko zgornjo mejo.

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je sporočila, da so pri ekipi formule ena, Red Bull, leta 2021 presegli dovoljeno proračunsko zgornjo mejo. Pravila so kršili tudi pri ekipi Aston Martin. Kot je poročala nemška tiskovna agencija dpa, Fia še ni določila kazni ekipama.

Proračunske omejitve so sicer vpeljali v F1, da bi pocenili šport in ustvarili bolj enake pogoje za vse ekipe. Pri krovni avtomobilistični organizaciji so poudarili, da se ekipe za prekrške lahko kaznuje denarno ali z odvzemom prvenstvenih točk na lestvici konstruktorjev. Točke pa odvzamejo le, če je zgornja meja stroškov znatno presežena.

To bi veljalo, če bi katera od ekip za več kot pet odstotkov presegla mejo, ki je postavljena pri znesku 148,6 milijona dolarjev (152,6 milijona evrov) za prejšnje leto. Pri Red Bullu naj bi šlo za "malenkostno prekoračitev" limita, pri Aston Martinu pa za "kršitev postopkovnih finančnih predpisov", je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Nikomur nič jasno Šport Bizarni prizori iz Suzuke: "Česa tako čudnega pa še ne" Dvižno vozilo na stezi v Suzuki Formula 1 Šport Dirkači v šoku: "Kaj ta traktor dela na stezi!?"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice