Šport > Moto športi
214 ogledov

Verstappen še korak bližje ubranitvi naslova prvaka

Max Verstappen Epa
Branilec naslova Max Verstappen lahko že v nedeljo še drugič zapored postane svetovni prvak formule 1.

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za veliko nagrado Japonske v Suzuki. Poleg svetovnega prvaka formule ena bo v prvi vrsti startal njegov najbližji tekmec v boju za naslov prvaka, Monačan Charles Leclerc (Ferrari). Tretje mesto je zasedel še en dirkač Ferrarija, Španec Carlos Sainz ml.

Verstappen je moral po kvalifikacijah še nekoliko počakati na 18. "pole position" v karieri, potem ko je imel v krogu za ogrevanje bližnje srečanje z Britancem Landom Norrisom (McLaren). Petindvajsetletnik jo je po zasedanju komisarjev odnesel zgolj z opominom, s čimer bo še petič letos dirko začel s prvega startnega položaja.

Leclerc je za Verstappnom na koncu zaostal vsega stotinko sekunde, medtem ko je bil Sainz še štiri stotinke in pol počasnejši. V drugi vrsti bo Špancu družbo delal Mehičan Sergio Perez z Red Bullom.

Prav Leclerc in Perez sta kot najbližja tekmeca Verstappnu edina, ki lahko odločitev o svetovnemu prvaku za leto 2022 prestavita na naslednjo dirko. Ta bo 23. oktobra v Austinu za veliko nagrado ZDA.

Leclerc za Nizozemcem v skupnem seštevku zaostaja za 104 točke, še dve več pa Perez. Verstappen je doslej zbral 341 točk, ob zmagi z najhitrejšim krogom na dirki pa bi 25-letnik drugič zapovrstjo postal svetovni prvak.

Dirka v Suzuki bo na sporedu v nedeljo ob 7. uri.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice