Šport > Moto športi
5792 ogledov

Avtomobilski gigant ostaja brez Formule 1

Porsche grb Profimedia
V Porscheju so po neuspešnih poganjanjih odpovedali vstop v formulo 1.

Nemški izdelovalec luksuznih športnih avtomobilov Porsche ne namerava vstopiti med ekipe, ki sodelujejo v formuli 1, sta poročala nemška medija RTL in Spiegel, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Družba s sedežem v Zuffenhausnu pri Stuttgartu, ki je v lasti koncerna Volkswagen, se je z Red Bullom dolgo pogajala o sodelovanju, ki naj bi se začelo leta 2026. Toda pogovori niso uspeli.

Red Bull F1 | Avtor: Profimedia Profimedia

S spremembami predpisov dirke za veliko nagrado "ostajajo privlačno okolje, ki ga bomo še naprej pozorno spremljali", so v začetku septembra sporočili iz Porscheja.

Po poročanju RTL in Spiegla vstopa nemškega proizvajalca športnih avtomobilov za zdaj ne bo. Rok mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) za vstop v tekmovanje za obdobje od leta 2026 bo potekel 15. oktobra. Hčerinska družba VW pa se ne bo registrirala, je zapisal Spiegel.

Red Bull F1 | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav zasedba Red Bulla, za katerega vozi trenutni vodilni v svetovnem prvenstvu Nizozemec Max Verstappen, je bila Porschejev najprimernejši partner v formuli 1. Po propadlih pogajanjih o sodelovanju "ni bilo več mogoče resno razmišljati", je zapisal RTL, sklicujoč se na vodstvo koncerna, izvršnega direktorja skupine Volkswagen ter izvršnega direktorja Porscheja Oliverja Blumeja.

V formuli 1 kot konstruktorji sodelujejo Red Bull, njegove bolide poganjajo Hondini pogonski agregati, Ferrari, Mercedes, McLaren Mercedes, Alpine Renault, Alfa Romeo, Aston Martin, Haas, AlphaTauri in Williams.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice