Red Bull: "Izgubili bomo pol sekunde"

Foto: EPA
Foto: EPA
"Pričakujemo, da bomo izgubili pol sekunde na krog," je o omejitvi uporabe izpušnega difuzorja dejal Red Bullov svetovalec Helmut Marko. Prvaki naj bi od vseh izgubili največ.
Oglej si celoten članek

Karavana formule 1 je v pričakovanju VN Velike Britanije, kjer bi lahko omejitev uporabe izpušnega difuzorja premešala karte pri vrhu. "Pričakujemo, da bomo izgubili približno pol sekunde na krog," je dejal svetovalec pri Red Bullu Helmut Marko. "Ampak smo se pripravili in bomo to poskušali nadoknaditi z drugačnimi nastavitami." Marko, sicer tudi mentor vodilnega v seštevku Sebastiana Vettla (Red Bull), je še enkrat pokritiziral odločitev Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia): "Razumeli bi, če bi to spremembno uveljavili po koncu sezone, da pa to storijo sredi sezone, je zelo nenavadno in ni najbolj razumljivo." Pri Red Bullu menijo, da želijo ustaviti njihovo premoč, uradno pa sprememba v veljavo vstopa, ker Fia noče več tolerirati nepotrebnega ustvarjanja izpušnih plinov.

Tako ali tako pa bodo izgubili tudi drugi, le da naj bi nekoliko manj, še posebej Ferrari in Mercedes bi lahko profitirala, kot je povedal tehnični direktor Red Bulla Adrian Newey.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.