Rekord Björgenove, Slovenke desete

Foto: EPA
Foto: EPA
Norveška ženska štafeta na čelu z Marit Bjoergen je osvojila zlato medaljo na preizkušnji 4 x 5 kilometrov na svetovnem prvenstvu v Falunu.
Oglej si celoten članek

Za Norveško, ki je tretjič v nizu osvojila zlato na prestižni tekmi, sta se na stopničkah zvrstili še domača ekipa Švedske in Finska. Slovenija je bila deseta.

Norveška v postavi Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen in Marit Björgen je slavila prepričljivo, z 29 sekundami naskoka. Švedinje Sofia Bleckur, Charlotte Kalla, Maria Rydqvist in Stina Nilsson pa so na koncu za sekundo in pol ugnale bronaste Finke Aino-Kaiso Saarinen, Kerttu Niskanen, Riitta-Liiso Roponen in Kristo Parmakoski.

Björgenova se je sicer s štirinajstim naslovom svetovne prvakinje na prvem mestu vseh časov izenačila z Rusinjo Jeleno Vjalbe. Nastopila je tudi slovenska četverica. Anamarija Lampič, Katja Višnar, Nika Razinger in Lea Einfalt so na koncu prišle do desetega mesta (+ 4:15,8).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.