Šport
18 ogledov

Rekord Björgenove, Slovenke desete

Marit Björgen EPA
Norveška ženska štafeta na čelu z Marit Bjoergen je osvojila zlato medaljo na preizkušnji 4 x 5 kilometrov na svetovnem prvenstvu v Falunu.

Za Norveško, ki je tretjič v nizu osvojila zlato na prestižni tekmi, sta se na stopničkah zvrstili še domača ekipa Švedske in Finska. Slovenija je bila deseta.

Norveška v postavi Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen in Marit Björgen je slavila prepričljivo, z 29 sekundami naskoka. Švedinje Sofia Bleckur, Charlotte Kalla, Maria Rydqvist in Stina Nilsson pa so na koncu za sekundo in pol ugnale bronaste Finke Aino-Kaiso Saarinen, Kerttu Niskanen, Riitta-Liiso Roponen in Kristo Parmakoski.

Björgenova se je sicer s štirinajstim naslovom svetovne prvakinje na prvem mestu vseh časov izenačila z Rusinjo Jeleno Vjalbe. Nastopila je tudi slovenska četverica. Anamarija Lampič, Katja Višnar, Nika Razinger in Lea Einfalt so na koncu prišle do desetega mesta (+ 4:15,8).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.