Šport
6 ogledov

Kalla pobegnila snegu, Einfaltova 26.

Charlotte Kalla EPA
Švedska smučarska tekačica Charlotte Kalla je zmagovalka 10 kilometrske preizkušnje v prosti tehniki na svetovnem prvenstvu v Falunu.

Drugo mesto je osvojila Američanka Jessica Diggins (+41,0), tretja pa je bila rojakinja slednje Caitlin Gregg (+46,9). V težkih razmerah, na polovici tekme je pričelo snežiti, je Slovenka Lea Einfalt osvojila 26. mesto (+2:07,9), Katja Višnar pa je bila 36. (+2:50,6).

Čeprav so v norveški reprezentanci še pred startom za prvo favoritinjo postavljali domačo Charlotte Kalla in tako breme prenesli na švedsko zvezdnico, pa bržkone nihče ni pričakoval, da bo šlo Norvežankam na tokratni tekmi tako slabo. Že vmesni časi so nakazovali, da ne bo mogla nobena blizu Kalli, ki je v cilj prišla z ogromno prednostjo.

Einfeltova boljša od favoriziranih Norvežank

Medtem ko je Charlotte Kalla v cilju ob vse močnejšem sneženju opazovala, kako ji ne more nihče blizu, so imele ostale tekačice na progi vse več težav. Pribitki so se večali in na koncu je bila najvišje v norveški ekipi Heidi Weng, ki pa je s skoraj dvema minutama zaostanka osvojila šele 22. mesto. Therese Johaug je bila 27., Haga Ragnhild 29., Marit Bjoergen pa 31.

Sta se pa v danih razmerah dobro znašli slovenski predstavnici, ki sta štrene premešali tudi marsikateri favoritinji. Na koncu je bila nekaj višje nekdanja gorska tekačica Einfaltova, ki pa se vse bolje znajde v tekaških smučinah. Bržkone je Slovenkama šlo na roko tudi dejstvo, da sta se na progo podali med prvimi, ko še ni snežilo.

"Sicer sem zadovoljna, bilo je zelo težko zaradi sneženja, sploh v drugem krogu, ko so bili pogoji težji. Pozna se mi že utrujenost, ampak si nimam česa očitati. Vzdušje je bilo res super, poneslo me je, zelo sem uživala v teku. Zdaj me čaka še štafeta, jutri bo dan za regeneracijo, upam, da bomo z ekipo dosegli še kakšen lep rezultat," je po tekmi za televizijo Slovenija povedala Einfaltova.

"Pogoji so bili danes super v prvem krogu, potem je pričelo snežiti, smučina je bila precej počasnejša. V drugem krogu je bilo tako precej težje, smuči niso več drsele, a sem vseeno nekako prišla do cilja. Potrudila sem se in s tekmo sem zadovoljna," je v cilju dejala Višnarjeva in dodala: "Ogromno ljudi je bilo ob progi, vsi ti te poženejo in v taki množici teči je neopisljivo. Ko jih slišiš, kar pozabiš da je težko, dajo ti dodatno motivacijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.