Šport
50 ogledov

Prodaja vstopnic šokirala organizatorje

Sven von Holst EPA
Prireditelji svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju so v nedeljo sporočili, da je število obiskovalcev tekmovanj v Falunu že preseglo 200.000.

Magično mejo, ki so jo Švedi potihoma želeli doseči pred tekmovanjem, pa so presegli že na ekipni preizkušnji v ženskih tekih. "Prodaja vstopnic je močno presegla naša pričakovanja. Sprva je bil načrt preseči 170.000 vstopnic, zdaj je ta številka že večja za 30.000," je bil s prodajo vstopnic v Falunu nadvse zadovoljen direktor organizacijskega odbora SP Sven von Holst.

Švedski ljubitelji smučarskega športa in njihovi sosedje iz drugih nordijskih držav prijetno presenečajo prireditelje. V areni Lugnet, kjer poteka glavnina tekaških bojev, so tako samo prvi konec tedna na SP našteli 100.000 gledalcev, tiste, ki bi si radi ogledali petkovo prestižno tekaško moško štafetno tekmo, pa opozarjajo, naj pohitijo, saj je razpoložljivih vstopnic le še nekaj sto.

Svetovno prvenstvo se je začelo 18. februarja in traja do 1. marca, organizatorji pa so več kot teden dni pred zaključno slovesnostjo že izpolnili zastavljeni cilj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.