Rekord Mazejeve ostaja varen

Foto: Epa
Foto: Epa
Dosežek slovenske smučarke bo še nekaj časa zapisan med rekorde.
Oglej si celoten članek

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je sporočila, da ne bo nastopila na tekmah svetovnega pokala v Crans Montani in Sočiju, ta in naslednji konec tedna. V Crans Montani bosta na sporedu smuk in alpska kombinacija, v olimpijskem Sočiju pa smuk in superveleslalom. To že pomeni, da Američanka ne bo podrla rekorda Tine Maze v številu točk v eni sezoni.

Korošica je v sezoni 2012/13 osvojila 2414 točk, Američanka pa jih po odpovedi štirih tekem lahko osvoji maksimalno 2394. Shiffrinovi, ki si je praktično že zagotovila zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj ima deset tekem pred koncem 719 točk prednosti pred drugouvrščeno Slovakinjo Petro Vlhovo, bo tako v preostalih tekmah lovila le še izboljšanje rekorda v številu zmag v eni sezoni.

Na paralelnem slalomu v Stockholmu je s 14. zmago že ujela Švicarko Vreni Schneider, v Špindleruvem Mlynu pa bo 8. ali 9. marca, ko bosta na sporedu veleslalom in slalom, imela priložnost, da kot rekorderka ostane sama.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.