Rekorder v Sloveniji: prihaja Sergej Bubka

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovni rekorder v skoku s palico in podpredsednik Mednarodne atletske zveze (IAAF), Sergej Bubka, bo med 7. in 9. novembrom obiskal Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Novico o prihodu enega najboljših atletov vseh časov Sergeja Bubke je potrdil Gregor Benčina, predsednik Atletske zveze Slovenije (AZS). Slednja je Bubko tudi povabila na obisk v Slovenijo.

"S potrditvijo svojega prihoda v Slovenijo je Bubka gotovo izkazal posebno spoštovanje slovenski atletiki. Obisk vsekakor želimo izkoristiti predvsem za okrepitev produktivnega sodelovanja AZS z IAAF. Poleg tega pa AZS v okviru njegovega obiska pripravlja tudi številne dogodke, na katerih je Bubka že potrdil svojo prisotnost. S tem želimo bogate atletske izkušnje, nasvete in znanje, ki jih ukrajinski zvezdnik prinaša s svojim prihodom, deliti tudi s širšo javnostjo," je dejal Benčina.

Bubka je osvojil šest zaporednih naslovov svetovnega prvaka, bil je olimpijski zmagovalec, svetovni rekord pa je izboljšal kar 35-krat, od tega sedemnajstkrat na prostem in osemnajstkrat v dvorani. Sedaj je predsednik Olimpijskega komiteja Ukrajine in tudi član izvršnega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.