Šport
7 ogledov

Rekorder v Sloveniji: prihaja Sergej Bubka

žreb euro 2012 bubka EPA
Svetovni rekorder v skoku s palico in podpredsednik Mednarodne atletske zveze (IAAF), Sergej Bubka, bo med 7. in 9. novembrom obiskal Slovenijo.

Novico o prihodu enega najboljših atletov vseh časov Sergeja Bubke je potrdil Gregor Benčina, predsednik Atletske zveze Slovenije (AZS). Slednja je Bubko tudi povabila na obisk v Slovenijo.

"S potrditvijo svojega prihoda v Slovenijo je Bubka gotovo izkazal posebno spoštovanje slovenski atletiki. Obisk vsekakor želimo izkoristiti predvsem za okrepitev produktivnega sodelovanja AZS z IAAF. Poleg tega pa AZS v okviru njegovega obiska pripravlja tudi številne dogodke, na katerih je Bubka že potrdil svojo prisotnost. S tem želimo bogate atletske izkušnje, nasvete in znanje, ki jih ukrajinski zvezdnik prinaša s svojim prihodom, deliti tudi s širšo javnostjo," je dejal Benčina.

Bubka je osvojil šest zaporednih naslovov svetovnega prvaka, bil je olimpijski zmagovalec, svetovni rekord pa je izboljšal kar 35-krat, od tega sedemnajstkrat na prostem in osemnajstkrat v dvorani. Sedaj je predsednik Olimpijskega komiteja Ukrajine in tudi član izvršnega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.