Rekorden dan za slovenske tekmovalke

Foto: Epa
Foto: Epa
Predtekmovanje na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Glasgowu je danes minilo v znamenju rekordov slovenskih plavalk.
Oglej si celoten članek

Najprej je za rekord, 11. mesto in polfinale na 100 m prsno poskrbela Tjaša Vozel, ob koncu dneva pa se je v finale z rekordom zavihtela še ženska štafeta 4 x 50 m prosto, kjer je Neža Klančar dosegla rekord v prvi predaji. Dekleta so se očitno odločila, da se selektorju Gorazdu Podržavniku z rekordi oddolžijo za prijetno presenečenje oziroma skromna darila, ki jim jih je v Glasgowu ta izročil na miklavžev večer.

Jutro je odprla Vozlova na 100 m prsno in lasten rekord, dosežen pred petimi leti v Dohi, popravila za 44 stotink sekunde ter se kot 11. uvrstila v polfinale.

Prav ob koncu pa so nastopile še slovenske "kravlistke" Neža Klančar, Katja Fain, Janja Šegel in Tjaša Pintar. V skupini s Švedsko, Veliko Britanijo, Nemčijo, Italijo, Turčijo, Poljsko in Irsko je bilo jasno, da bo že v prvi skupini preboj med najboljše zahteven, saj bi strokovnjaki na stavnicah vsaj pet ekip uvrstili višje.

Klančarjeva je štafeto začela s slovenskim rekordom 24,62, kar je 12 stotink hitreje od njenega letos doseženega časa v Zagrebu, Fainova in Šeglova sta držali visok ritem, a vse je kazalo, da je peto mesto realnost Slovenije. V ospredju so bile Britanke in Poljakinje, za tretje mesto pa sta se ob zadnji predaji s sedmimi desetinkami sekunde naskoka pred Slovenijo borili Italija in Nemčija.

Pintarjeva pa se ni predala in z drugim izidom zadnje izmene je ob dotiku z 1:39,05 prehitela Italijo za dve stotinki sekunde in Sloveniji zagotovila osmo mesto in finale. S šestim slovenskim rekordom v Glasgowu se je približala tudi Nemkam. Iz druge skupine so se v finale prebile Nizozemke, Danke, Rusinje in Francozinje, Avstrija na petem mestu pa je bila prešibka v zadnji predaji.

EP Slovenke izgubile igro stotink

Manj zadovoljen je bazen zapustil Peter John Stevens, ki si je na 100 m prsno želel finale, ostal pa tudi brez polfinala. Že začetek 27,19 je bil prepočasen za njegov sprinterski slog plavanja, z 59,19 pa je na 23. mestu za polfinalom zaostal pol sekunde.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.