Šport
78 ogledov

Rekorden dan za slovenske tekmovalke

EP v plavanju kratki bazeni Epa
Predtekmovanje na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Glasgowu je danes minilo v znamenju rekordov slovenskih plavalk.

Najprej je za rekord, 11. mesto in polfinale na 100 m prsno poskrbela Tjaša Vozel, ob koncu dneva pa se je v finale z rekordom zavihtela še ženska štafeta 4 x 50 m prosto, kjer je Neža Klančar dosegla rekord v prvi predaji. Dekleta so se očitno odločila, da se selektorju Gorazdu Podržavniku z rekordi oddolžijo za prijetno presenečenje oziroma skromna darila, ki jim jih je v Glasgowu ta izročil na miklavžev večer.

Jutro je odprla Vozlova na 100 m prsno in lasten rekord, dosežen pred petimi leti v Dohi, popravila za 44 stotink sekunde ter se kot 11. uvrstila v polfinale.

Prav ob koncu pa so nastopile še slovenske "kravlistke" Neža Klančar, Katja Fain, Janja Šegel in Tjaša Pintar. V skupini s Švedsko, Veliko Britanijo, Nemčijo, Italijo, Turčijo, Poljsko in Irsko je bilo jasno, da bo že v prvi skupini preboj med najboljše zahteven, saj bi strokovnjaki na stavnicah vsaj pet ekip uvrstili višje.

Klančarjeva je štafeto začela s slovenskim rekordom 24,62, kar je 12 stotink hitreje od njenega letos doseženega časa v Zagrebu, Fainova in Šeglova sta držali visok ritem, a vse je kazalo, da je peto mesto realnost Slovenije. V ospredju so bile Britanke in Poljakinje, za tretje mesto pa sta se ob zadnji predaji s sedmimi desetinkami sekunde naskoka pred Slovenijo borili Italija in Nemčija.

Pintarjeva pa se ni predala in z drugim izidom zadnje izmene je ob dotiku z 1:39,05 prehitela Italijo za dve stotinki sekunde in Sloveniji zagotovila osmo mesto in finale. S šestim slovenskim rekordom v Glasgowu se je približala tudi Nemkam. Iz druge skupine so se v finale prebile Nizozemke, Danke, Rusinje in Francozinje, Avstrija na petem mestu pa je bila prešibka v zadnji predaji.

Neža Klančar EP Šport Slovenke izgubile igro stotink

Manj zadovoljen je bazen zapustil Peter John Stevens, ki si je na 100 m prsno želel finale, ostal pa tudi brez polfinala. Že začetek 27,19 je bil prepočasen za njegov sprinterski slog plavanja, z 59,19 pa je na 23. mestu za polfinalom zaostal pol sekunde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.