Šport
2856 ogledov

Ena od deklic se je zgrudila, trenerji so se le smejali

plavanje ženska rekreacija Shutterstock
Japonski plavalni strokovnjak Takeo Inoke na čelu bangladeške plavalne zveze je dal odpoved, po tem ko so morali mladi plavalci zaradi pretirane uporabe telefona na žgočem soncu delati kazenske vadbe.

Inokeja je zveza najela avgusta, da bi plavalce pripravil na južnoazijske igre, ki se začnejo decembra, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Konec svoje poti v Bangladešu pa je Japonec najavil preko družbenega omrežja Facebooka in dejal, da ima ničelno toleranco za fizično nasilje.

Dejal je, da so mlajši plavalci v nedeljo na 40 stopinjah Celzija morali opravljati dodatne brezpredmetne fizične aktivnosti, kot je tek, delanje premetov in poskokov. Vse to zato, ker so kršili pravilo o dovoljeni uporabi mobilnega telefona. Ob tem se je ena od deklic zgrudila na tla, a so se trenerji najprej ob tem le smejali in šele čez čas ukrepali.

Inoke je dejal, da bo o dogajanju obvestil tudi Mednarodno plavalno zvezo Fina.

Predsednik bangladeške plavalne zveze M. B. Saif pa je dejal, da je presenečen nad odstopom Inokeja. "Plavalci imajo telefon lahko pri sebi en dan na teden. Prekršili so pravilo in bili kaznovani. Običajno te kazni niso prehude," je povedal Saif. Dodal je, da je sicer naročil preiskavo dogodka.

Kaznovanje, ki zadeva fizično aktivnost, je močno razširjeno v Bangladešu, čeprav je telesno kaznovanje tehnično od leta 1995 naprej prepovedano. Vseeno pa je Unicefova študija iz leta 2009 pokazala, da je devet od desetih otrok v Bangladešu v šoli tepenih, sedem od desetih pa je fizično kaznovanih tudi doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.