Remi Maribora, v zadnjem kolu boj sosedov za preživetje

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
S tekmama v Sežani in Ljubljani se je končalo predzadnje kolo nogometnega državnega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Nogometaši sežanskega Tabora in Maribora so se v predzadnjem kolu Prve lige Telemach v Sežani razšli z neodločenim izidom (1:1).

Mariborčani so bili v odsotnosti številnih nogometašev po golu Arnela Jakupovića v začetku drugega polčasa v vodstvu do četrte minute sodnikovega podaljška, ko je izenačujoči zadetek dosegel Dino Halilović.

Mariborčani po današnjem remiju ostajajo na tretjem mestu. Pred zadnjim kolom imajo tri točke manj od drugouvrščenih Celjanov, ki bodo prihodnji teden gostovali pri Olimpiji, Mariborčani pa bodo gostili tekmece iz ljubljanskega Brava.

Nogometaši iz Sežane ostajajo na zadnjem mestu v 10-članski elitni ligi, čez teden dni pa bodo gostovali pri Gorici. Z njimi so se po današnjem remiju izenačili po številu točk. V primeru zmage v mestu vrtnic si bodo priigrali kvalifikacije za dopolnitev prve lige v sezoni 2023/24 z drugouvrščeno ekipo v 2. SNL, v primeru neodločenega izida ali poraza pa nazadovali v nižjo raven tekmovanja.

Radomlje slavile v Šiški

Nogometaši Brava so izgubili proti Radomljam (0:1). Ljubljančani in Radomljani na zadnji tekmi 35. kola niso postregli s kakovostnim nogometom, za to pa je bila kriva predvsem razmočena zelenica z veliko stoječe vode. Vseeno so v Šiški ob koncu prišli do zmage gosti in si zagotovili sedmo mesto v prvenstvu, medtem ko bodo domačini končali na osmem.

Gosti so povedli, potem ko je Filip Čuić v 86. minuti izkoristil nepazljive branilce Brava in po podaji Vicka Ševlja dosegel edini gol na tekmi.

PLT, 35. kolo:

Mura - Gorica 4:2 (1:2)
Domžale - Olimpija 2:1 (1:0)
Celje - Koper 2:0 (1:0)
Tabor Sežana - Maribor 1:1 (0:0)
Bravo - Kalcer Radomlje 0:1 (0:0)

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 73
2. Celje 64
3. Maribor 61
4. Domžale 52
5. Koper 50
6. Mura 49
7. Kalcer Radomlje 41
8. Bravo Ljubljana 35
9. Gorica 24
10. Tabor Sežana 24
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.