Šport > Nogomet
858 ogledov

Celje v zadnje kolo s prednostjo pred Mariborom

Aljoša Matko twitter NK Celje
Nogometaši Celja so v 35. krogu Prve lige Telemach premagali Koper z 2:0 (1:0).

Celjani so v lovu na končno drugo mesto, ki prinaša igranje v 2. krogu kvalifikacij konferenčne lige (tretje in četrto pa v 1. krogu), svojo nalogo opravili z odliko in bodo tudi po tem krogu tik pod vrhom. V glavnih vlogah sta bila "vroči" napadalec Aljoša Matko in motor celjske igre Denis Popović z izvrstno izvedenim prostim strelom.

Zaradi poškodb precej oslabljenemu Kopru pa se vse bolj oddaljuje četrto mesto, ki še vodi v evropska tekmovanja. Danes so ga z zmago prehitele Domžale, ki imajo dve točki prednosti.

Koprčani so prvič zagrozili v četrti minuti s prostim strelom Nikole Krajinovića, deset minut pozneje pa je bil nenatančen Bright Edomwonyi iz ugodnega položaja v kazenskem prostoru.

Celjani so povedli iz svoje prve resnejše akcije. Popović je po tleh podal z desne strani, Matko je žogo prepustil Gregorju Bajdetu, ta pa mu jo je nato vrnil in s tem pretental obrambo Kopra, tako da je Matko na koncu z lahkoto zadel za 1:0.

To je bil njegov šesti gol na zadnjih štirih tekmah, skupno pa 12. To je bil tudi edini zadetek v prvih 45 minutah, v katerih prave nevarnosti za ena ali druga vrata niti ni bilo več, izjema je bil še en strel z glavo Edomwonyija.

Navkljub napadalno usmerjenim koprskim menjavam ob polčasu so Celjani v uvodu drugega dela umirili tekmeca in nadzorovali tekmo, v 59. minuti pa izpeljali tudi nevaren protinapad, po katerem je moral posredovati Adnan Golubović.

V 69. minuti je celjsko prednost podvojil Popović, potem ko je mojstrsko izvedel prosti strel z 20 metrov, žoga se je od prečke odbila čez golovo črto. V 83. in 84. minuti je imelo Celje novi priložnosti, posebej blizu zadetku je bil spet Matko, vendar je požrtvovalni Krajinović žogo izbil tik pred golovo črto.

Tik pred koncem je pri Kopru poskusil Andrej Kotnik, pri Celju pa Matko, vendar sta vratarja obakrat dobro posredovala.
 

Domžalčani na mestu za Evropo

Domžale so na domači zelenici z 2:1 premagale Olimpijo. Domžalčani so proti ne posebej motiviranim državnim in pokalnim prvakom tako osvojili vse tri točke, ki jih držijo v boju za četrto mesto, zadnje, ki vodi v evropska tekmovanja. Eden ključnih mož tekme je bil Franko Kovačević z golom in podajo.

Domžale so poskrbele za prvo nevarnejšo akcijo tekme, ko je v osmi minuti Žiga Repas s prostega strela z leve strani žogo poslal v prečko. Takoj zatem je Admir Bristrić na drugi strani žogo po lepi akciji poslal visoko čez gol.

V 15. minuti je pri domačih z glavo malce previsoko meril Bartol Barišić, isti igralec pa je v 22. minuti tudi zadel, ko so domači lepo izigrali ljubljansko obrambo, pri čemer je na koncu Barišić po podaji Kovačevića moral žogo zgolj poslati v prazno mrežo.

V 27. minuti so bili domači blizu novemu zadetku, vendar je Denis Pintol dobro posredoval po strelu mladega Luke Topalovića. V 41. minuti je Timi Max Elšnik dobro preigraval v kazenskem prostoru Domžal, a na koncu mu je Andrej Đurić blokiral strel.

Malce zatem je Bristrić zapravil še eno izjemno priložnost, ko je iz bližine zadel domačega vratarja Gašperja Tratnika, Kovačević pa je v 43. minuti žogo poslal malce čez gol Olimpije.

Prav Kovačević pa je v 50. minuti podvojil domžalsko prednost, ko je s 15 metrov žogo poslal pod prečko za svoj 12. gol sezone. V 53. minuti je moral Pintol posredovati po poskusu Topalovića z roba kazenskega prostora, sicer pa je nadaljevanje ponudilo terensko pobudo gostov, ki pa posebej nevarni niso bili.

V 87. minuti so Ljubljančani vendarle poskrbeli za bolj zanimivo končnico, ko je svoj sedmi gol z nizkim strelom v kazenskem prostoru dosegel Elšnik. A kot se je izkazalo, je bil to zadnji omembe vreden trenutek na tekmi.


Preobrat na dvoboju Mure in Gorice

Mura je na všečni tekmi z veliko zadetki po preobratu prišla do treh točk. Junak zmage proti Gorici, ki je vsaj začasno ostala predzadnja in bo v zadnjem krogu iskala pot do dodatnih tekem za obstanek v ligi, je bil Mirlind Daku, ki je dosegel tri zadetke.

Mura je že v uvodnih trenutkih izpeljala prvo nevarnejšo akcijo, ki se je končala z zaporednima streloma, a brez rezultatske spremembe. Za to pa so poskrbeli Novogoričani v osmi minuti, potem ko je Bernard Karrica uspešno izvedel prosti strel z 20 metrov malce z leve strani.

Pozneje gledalci niso videli posebej razburljive igre, posledično niti priložnosti, v 34. minuti pa so domači vendarle izenačili, ko je po kotu in odbiti žogi ter podaji Matica Maruška iz bližine zadel Kobie Morris.

Le tri minute pozneje pa so Primorci spet vodili, ko je z 18 metrov z ne preveč močnim strelom zadel Alen Krajnc. V 41. minuti je bil pred vrati Gorice sam Filippo Tripi, vendar je slabo zadel žogo, tako da jo je Matevž Dajčar z lahkoto ujel.

Na drugi strani je Karrica v 45. minuti skorajda presenetil Klemna Mihelaka s strelom od daleč, le nekaj trenutkov zatem pa je Etien Velikonja s sedmih metrov žogo poslal čez gol.

Daku pa je v 53. minuti spet poskrbel za nekaj veselja Murinih navijačev, ko je v osrčju kazenskega prostora po podaji Ivana Šarića prišel do žoge in jo zabil v mrežo za svoj 16. gol sezone.

Sedemnajstega je dosegel že dve minuti pozneje, ko je iz bližine unovčil podajo Žige Kousa. Daku je bil nevaren tudi v 68. minuti, vendar je takrat Dajčar dobil njun dvoboj.

Toda zgolj minuto pozneje je 25-letni in 192 centimetrov visoki kosovski napadalec dopolnil "hattrick", ko je z glavo izkoristil podajo iz kota z leve strani ter tako dosegel še svoj 18. zadetek. S tem se je vodilnemu strelcu lige Žanu Vipotniku iz Maribora približal na dva gola.

Gorica je eno svojih lepših priložnosti v drugem polčasu zapravila v 79. minuti preko Žana Lebana, ki je žogo v kazenskem prostoru z volejem poslal čez gol.
 

Prva liga Telemach, 35. kolo:

Mura : Gorica  4:2 (1:2)
Morris 34., Daku 53., 55., 69.; Karrica 8., Krajnc 37.

Domžale : Olimpija  2:1 (1:0)
Barišić 22., Kovačević 50.; Elšnik 87.

Celje : Koper  2:0 (1:0)
Matko 15., Popović 69.

Nedelja:
Tabor Sežana - Maribor
Bravo - Kalcer Radomlje

Lestvica:
 1. Olimpija          35   23    4    8    60:37   73
 2. Celje             35   18   10    7    51:34   64
 3. Maribor           34   18    6   10    68:41   60
 4. Domžale           35   13   13    9    50:41   52
 5. Koper             35   14    8   13    45:38   50
 6. Mura              35   12   13   10    48:44   49
 7. Kalcer Radomlje   34    8   14   12    33:53   38
 8. Bravo             34    9    8   17    32:39   35
 9. Gorica            35    4   12   19    30:57   24
10. Tabor Sežana      34    3   14   17    28:61   23
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice