Šport > Nogomet
2962 ogledov

Šuler: Mene je sram. Jaz ne bom tiho

Marko Šuler Profimedia
Pri Mariboru izjemno nezadovoljni s sojenjem.

Pokalni finale med Olimpijo in Mariborom v Celju je bil odločen šele v 130. minuti, ko je s strelom z bele pike zadel kapetan Ljubljančanov Timi Max Elšnik in zmajem prinesel dvojno krono.

"Pulz pri enajstmetrovki je bil minimalen, kot da spim. Iskreno povedano, nisem bil nič živčen. V zadnjem času sem imel kar nekaj enajstmetrovk in jih zanesljivo izvedel. Pomagal mi je tudi Matevž, ki je s tisto obranjeno najstrožjo kaznijo po mojem še večji junak danes kot jaz, saj smo si s tem priigrali podaljške in na koncu osvojili zmago. Toda ne le jaz in Matevž, vsi smo zaslužno za to. Od trenerja do zadnjega igralca v kadru. To ni bilo z danes na jutri, ampak od prvega treninga z Albertom Riero. Ni naključje, da smo na obeh frontah zmagali in to zasluženo po mojem mnenju. Je bila pa danes odprta tekma, mogoče malo več napak, kot bi si želeli, ampak bil je pravi finale. Težko imaš tako tekmo vseh 120 minut pod kontrolo. Važno je, da ko trpimo, trpimo od prvega do zadnjega, tudi fantje ki pridejo s klopi vedo, da so pomembni in da lahko na koncu pretehtajo. Izjemen je bil tudi zadetek Justasa Lasickasa, če bi kdo moral staviti, ne bi stavil na to, da bo desni bočni dal gol z levico, ampak se je na najpomembnejši tekmi to zgodilo. Res je ta ekipa izjemna, nikoli v karieri še nisem bil v takšni slačilnici, vsi so delavci, pridni, se žrtvujejo za druge, ne gledajo le na svojo statistiko. Mislim, da smo se po taki sezoni z zlatimi črkami vpisali v zgodovino Olimpije. Celo življenje se bomo tega spominjali. Vsakemu od soigralcev lahko rečem, da je moj brat do konca življenja," je bil po zmagi vzhičen Elšnik.

"Mi smo se na to tekmo pripravljali tako kot na vsako drugo. Vsi derbiji so bili podobni, dokazali pa smo, kdo je najboljši v Sloveniji. Pri enajstmetrovki sem dobro predvideval, lahko bi se reklo, da sem naredil domačo nalogo. Pokazali smo, da smo dobra ekipa, da imamo pravi karakter in mislim, da smo zasluženo zmagali," pa je menil Matevž Vidovšek, ki je globoko v sodniškem dodatku drugega polčasa zaustavil enajstmetrovko, ki jo je na njegova vrata sprožil Marko Tolić. Ta je vratarja Olimpije želel premagati s 'panenko', a je Vidovšek ostal na sredini vrat in zlahka zaustavil strel Hrvata.

V podaljšku je Ljubljančane v vodstvo popeljal Justas Lasickas: "Imamo karakter, fantje trdo delamo, se ne predajamo, pametno razmišljamo na igrišču. Vedeli smo, da ne bo lahko danes, da bo kaotično. Ampak še enkrat smo pokazali pravi karakter."

Justas Lasickas | Avtor: Twitter NK Olimpija Twitter NK Olimpija

Dvoboj po zadetku Litovca še ni bil odločen, kasneje je namreč izenačil Nemanja Mitrović, že v sodniškem dodatku podaljška pa je sodnik po pregledu posnetka dosodil prekršek nad Admirjem Bristrićem v kazenskem prostoru Maribora, tako da je po večminutnem čakanju sledila enajstmetrovka, s katero je Elšnik odločil zmagovalca. 

Pri Mariboru se z odločitvijo nikakor niso strinjali. "Vidim nekatere stvari, ki jih nisem doživel v karieri. Gledaš VAR pet minut, odločiš, da nečesa ni, pa po minuti rečeš, da je. Teh odločitev je toliko v tem času, trpimo pa samo eni. Ne mislim Maribora, ampak slovenski nogomet. Mi od tega živimo. Nekdo pa lahko dela, kar želi brez posledic. Vemo, kakšne kazni bomo dobili, samo kazni so samo z ene strani. To, kar smo gledali danes, je odraz slovenskega nogometa. Mi ga želimo dvigniti, približati Evropi. Nimam se za ne vem kaj, ampak vem, kaj delam. Mečemo se na glavo, da pripeljemo Josipa Iličića, mene je sram, kam sem ga pripeljal, enako velja za Damirja Krznarja, ki sem ga pripeljal iz Dinama, ne od ne vem kje. O čem tu govorimo, je to nogomet? To ni prvič, to se dogaja že dolgo časa, ne samo Mariboru, da ne bo tako izgledalo. Kaj boš rekel po taki tekmi igralcem? Če je to samo meni čudno, lahko grem jutri, ampak mislim, da ni. Samo smo tiho, ampak jaz ne bom. Nekdo mora prevzeti odgovornost, ker to, kam gre slovenski nogomet, to ni pot. To je samo posledica tega, kar gledamo celo sezono. Lahko vam povem za dva tedna, kdo bo sodil tekmo Maribora. To ni slučaj. Pa vendarle nisem nor. Ali pa sem vedeževalec," je bil po tekmi besen športni direktor Maribora Marko Šuler.

Komentarjev 7
  • ferdopis59 09:52 07.maj 2023.

    Šuler, že kot igralec ni bi kaj dosti, sedaj kot direkro pa še manj. Obogi JAMREK. Glede nogometa kot sistema pa je veliko vprašanj ČE je vse realno? Ko bosta igrali ekipi Maribora in Olimpije v Evropi bi bilo dobro, ...prikaži več da iz obeh ekip nardijo eno, da bo vaj nekaj!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 09:21 07.maj 2023.

    Šuler ti tele zabito, a sodnik ti je v zadnjih minutah rednega dela zastreljal penal s katerim bi lahko razrešili vse!???

  • Avatar Leon
    Leon 09:07 07.maj 2023.

    Igra obeh ekip nima šans v EU ligah !

Sorodne novice